6 redenen dat Wordt Vervolgd zo’n briljant programma was


Via: ANP | Kippa, CC

Van alle televisieprogramma’s uit de jaren de jaren ’80 en ’90, was Wordt Vevolgd toch wel één van de leukste. Daarom werd het ook zo lang uitgezonden! Tekenfilms en strips waren onze lust en leven en dit programma bevatte beide. Te cool!

Advertentie

1. Han Peekel: rustig en toch leuk

De presentator, Han Peekel, herken je vast nog. Wist jij eigenlijk nog dat hij zo heet? Wat hem zo leuk maakte, was zijn rustige uitstraling. De manier waarop hij de tekenfilms aankondigde was bovendien altijd grappig. En hij wist ALLES over tekenfilms en stripverhalen. Dan ben je sowieso cool. Maar de strik maakte alles af, beter kon gewoon niet…

Via: Wikimedia Commons | AVRO, CC

2. De naam was toepasselijk

Wordt vervolgd is een term die iedere striplezer kent. Aan het eind van een stripverhaal is dit de cliffhanger. Hoe erg was het om te moeten wachten op de nieuwe editie? Omdat het televisieprogramma voornamelijk om stirpverhalen draaide, was de naam dus heel goed gekozen.

3. Ouwe meuk is leuk en leerzaam

Niet alleen de nieuwste tekenfilms en stripfiguren kwamen langs, vaak werd materiaal uit de jaren ’30, zoals Betty Boop, uitgezonden. Bijzonder om te zien hoe het allemaal veranderde maar wij bleven genieten van de ouwe meuk waar ook onze grootouders mee waren opgegroeid. Wist je dat Betty trouwens als schunnig werd ervaren? Zulke feitjes leerde je tijdens Wordt Vervolgd ook.

4. Hippe effecten

Je zou het nu niet meer zeggen, maar Wordt Vervolgd was best ingewikkeld om te maken. Niet alleen moesten de effecten synchroon lopen met het verhaal van Han Peekel, het moest er qua beeld ook bij passen. Om dit allemaal netjes te editen, met daartussendoor de juiste filmpjes, knap lastig hoor.

Via: Kindertv (capture)

5. Ook minder bekende of nieuwe strips

Ken je Franka nog? Dit is één van de strips die dankzij het programma bekender werd. Hadden jullie deze thuis ook liggen? Tegenwoordig zie je niet vaak de oude tekenfilms op televisie. Vooral de minder bekende niet. Dankzij Wordt Vervolgd konden wij genieten van onder andere Droopy, Marsupilami en alles van Merrie Melodies. Kinderen van nu weten niet wat zij missen.

.

Advertentie

6. Meer dan stripverhalen en tekenfilms

Deed jij ook mee aan de Stripquiz? Keek jij daarnaast ook uit naar de Top 10? Zat jij iedere week vol spanning te wachten om erachter te komen welke strip op nummer 1 stond? Waren het geen geweldige tijden? Kun jij ook Donald en Woody zo goed nadoen? Je oefende vast en zeker erop!

Jouw ‘Wordt Vervolgd’-herinneringen?

Wordt Vervolgd kreeg een vervolg, een club. Was jij hier lid van? Laat het ons weten in een reactie hieronder. En deel deze met je broers en zussen waarmee je samen genoot van dit heerlijke kinderprogramma uit de jaren ’80/’90.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!