Noppenfolie was al geweldig, maar deze 16 weetjes kende je niet!


Via: Wikivisual, Wikivisual, CC

Wie kent niet het heerlijke gevoel dat je krijgt bij het uitknijpen van de bubbeltje op noppenfolie? Je pakt zo’n vel, je drukt op een bubbeltje en KNAP! Heerlijk! Het werkt waarschijnlijk voor iedereen net zo aanstekelijk. Maar oorspronkelijk werd de noppenfolie voor iets heel anders bedacht.

Het materiaal is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken als inpakmateriaal, maar dat is niet het enige. Wat te denken van…

Advertentie

1. Noppenfolie was… behang

Oorspronkelijk was het helemaal niet de bedoeling dat het voor het inpakken gebruikt zou worden. Het materiaal was ontworpen als een nieuw soort behang. In 1957 bedachten Alan Fielding en Marc Chavannes dat het leuk zou zijn om behang met een textuur te ontwerpen. Ze namen twee douchegordijnen, die ze daarna zo strak op elkaar lijmden dat er luchtbellen ontstonden. Het eerste ontwerp voor de noppenfolie was geboren, maar helaas sloeg het idee niet aan.

Happy Friday Everyone!

Fun Fact: Bubble Wrap Wallpaper

It was invented by engineer Al Fielding and Swiss inventor Marc…

Geplaatst door Renovations Group, Inc. op vrijdag 2 maart 2018

2. OK, ronde 2: isolatie

Maar ze gaven niet op en bedachten dat dat ze de folie ook konden gebruiken om iets mee te isoleren. Bijvoorbeeld kassen. Ze kregen gelijk. Maar het grote succes bleef uit.

Via: stecktgeschichte.info

3. Het grote IBM…

Totdat IBM alles veranderde. In 1959 werd het materiaal voor het eerst gebruikt als verpakkingsmateriaal. Voor die tijd werden producten vervoerd in kranten, zaagsel en zelfs paardenhaar. Noppenfolie werkte veel beter, dus IBM bleef het voor hun computers gebruiken. Al snel volgde de rest van de wereld en werd de noppenfolie eindelijk een groot succes

Hoewel sommige mensen wel een beetje overdreven.

.

4. Copyright!

De uitvinders geloofden zo erg in hun product dat ze een trademark voor de Bubble Wrap aangevraagd hebben. Dus niemand anders mag die naam gebruiken.

Advertentie

5. Foutje, bedankt

In 2015 zat iemand op een legerbasis lekker bubbeltjes te knappen toen zijn baas via-via te horen kreeg dat er ergens schoten gelost werden. Gewapende mannen stonden al klaar om er op af te gaan, toen bleek dat het gewoon het geluid van de noppenfolie bleek te zijn.

6. Wereldrecord

Ook in 2015, maar dan in Colorado, werd een uniek wereldrecord gevestigd. 2681 Padvinders knapten tegelijkertijd bubbeltjes.

.

7. Trouwjurk

Er is zelfs een vrouw geweest die voor een modeshow een jurk van noppenfolie liet maken. Het was haar bedoeling om deze te gebruiken voor een trouwerij. Zij was natuurlijk niet de eerste met noppenkleding.

Advertentie

8. Relax

Dit wisten wij natuurlijk al heel lang: bubbeltjes knappen werkt perfect tegen de stress.

We hebben nog meer… wat dacht je van gouden noppenfolie? (zie #12)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!