Wist je dit? De onbekende waarheid achter de PEZ snoepjes!


Kennen jullie de PEZ-snoepjes nog? Deze fruitige snoepjes in de meest grappige verpakkingen waren in de jaren 90 razend populair. De PEZ snoepjes stammen echter uit de jaren 50 en de waarheid achter deze – vooral bij kinderen populaire snoepjes – is nogal schokkend!

PEZ in de jaren 90

Kinderen houden nu eenmaal verschrikkelijk erg van snoepen. De meeste kinderen die opgroeiden in de jaren 90 waren verknocht een de populaire PEZ-snoepjes. Deze kleine rechthoekige pepermuntjes waren razend populair en werden tevens verkocht in andere (fruitige) smaken zoals aardbei en sinaasappel.

Advertentie

De geniale verpakking

De smaak van deze snoepjes was nog niet eens zo speciaal, het was vooral de verpakking die deze snoepjes zo populair maakte. De PEZ-snoepjes kon je in een soort van ‘uitdeler’ stoppen, waarmee je een voor een een snoepje kon uitdelen (of natuurlijk zelf opeten). In totaal zijn er honderden, zo niet duizenden verschillende PEZ-dispensers uitgebracht. De een nog leuker dan de ander. Welke had jij vroeger?

Zo had je de Ninja-Turtles…

Advertentie

De Snoopy-varianten…

Maar ook de Looney-Tunes…

Advertentie

Het BIJZONDERE begin van PEZ

Het begon echter allemaal anders en ook hoe de uitdeler tot stand is gekomen, zou je niet snel meteen geloven… Lees dit verder op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!