Wist je dit? De onbekende waarheid achter de PEZ snoepjes!


Kennen jullie de PEZ-snoepjes nog? Deze fruitige snoepjes in de meest grappige verpakkingen waren in de jaren 90 razend populair. De PEZ snoepjes stammen echter uit de jaren 50 en de waarheid achter deze – vooral bij kinderen populaire snoepjes – is nogal schokkend!

PEZ in de jaren 90

Kinderen houden nu eenmaal verschrikkelijk erg van snoepen. De meeste kinderen die opgroeiden in de jaren 90 waren verknocht een de populaire PEZ-snoepjes. Deze kleine rechthoekige pepermuntjes waren razend populair en werden tevens verkocht in andere (fruitige) smaken zoals aardbei en sinaasappel.

Advertentie

De geniale verpakking

De smaak van deze snoepjes was nog niet eens zo speciaal, het was vooral de verpakking die deze snoepjes zo populair maakte. De PEZ-snoepjes kon je in een soort van ‘uitdeler’ stoppen, waarmee je een voor een een snoepje kon uitdelen (of natuurlijk zelf opeten). In totaal zijn er honderden, zo niet duizenden verschillende PEZ-dispensers uitgebracht. De een nog leuker dan de ander. Welke had jij vroeger?

Zo had je de Ninja-Turtles…

Advertentie

De Snoopy-varianten…

Maar ook de Looney-Tunes…

Advertentie

Het BIJZONDERE begin van PEZ

Het begon echter allemaal anders en ook hoe de uitdeler tot stand is gekomen, zou je niet snel meteen geloven… Lees dit verder op de volgende pagina!

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Herkenbaar?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief met nog meer jeugdsentiment!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Klik hier niet