Deze 10 vervoersmiddelen had je als kind in de 80’s en 90’s


Via: ebay.com | my_secret_box , CC

Voor je een rijbewijs had, moest je als uk de buurt rond met behulp van andere vervoersmiddelen. Je kon niet zonder! In onze tijd moest je er wat voor doen. Er zat voor je 16e geen motor op of oplaadbare batterij in.

Vervoersmiddelen hielden ons fit

Toen wij nog ukjes waren en de buurt onveilig maakten, hadden wij de tofste vervoersmiddelen. Naast het coole aspect, was het een manier om fit te blijven. Hoewel veel van het speelgoed nog bestaat, zie ik het steeds minder terug in het straatbeeld. Best jammer want wij hebben er ook veel lol aan beleefd, toch? En het is beter dan binnen zitten met allerlei apparatuur.

Welke van deze middelen had jij vroeger of mis je hier juist? Laat het weten in een reactie onderin!

Advertentie

1. Racen op je skelter

Skelters waren soms handig en soms ook weer helemaal niet. Lekker achterop bij je maatje en snel vooruit was er niet bij. Het opstarten was het zwaarst, maar als je eenmaal op gang kwam dan had je de grootste lol samen. Heuvel op was alleen een drama, vooral tijdens warme zomers. Bij de brug was het daarom gewoon afstappen en ik zie je aan de overkant, ga maar lopen. 😉

Via: skitterphoto.com | Carmen Heeling, CC

2. Bolderkar: de taxi van vroeger

In je bolderkar kon je alles en iedereen kwijt. Er was zo veel plek. Ik had er geen maar toen ik Matilda had gezien, wist ik wel wat ik erin zou doen, als ik er wel eentje had.

De bolderkar

3. Rolschaatsen: van plastic naar blits!

Deze spuuglelijke, lawaaierige rolschaatsen groeiden met je mee. Aan de onderkant zaten 2 drukknoppen waarmee je ze kon uitschuiven. Ze waren perfect om te leren rolschaatsen, maar vanaf je 6e waren deze écht niet cool meer.

Dan ging je (als meisje) over op deze flitsende hotties.

Via: flickr.com | @markheybo, CC

4. Inline skates / skeelers waren cool!

Softwielen waren het helemaal als je wat ouder werd en dus harder mocht. Toen ik skeelers met softwielen ontdekte, was ik verkocht. Je kon door allerlei kleine steegjes, overal kuiltjes in de weg, springen over stoepranden. Het was geweldig en wat kwam je snel aan op de plaats van bestemming. Plastic wielen waren echt niet cool! En hoe cool waren wij?! Twinning is winning, komt van onze generatie! 😉

Via: Wikimedia Commons | Santeri Viinamäki, CC

Zelfs Barbie had ze vroeger al:

Advertentie

5. Je eigen Fisher Price explorer

Ok, je was waarschijnlijk iets kleiner, maar hoe cool voelde je je met het stuur van je eigen ‘Explorer’ in de had. Deze Fisher Price heeft dan ook bij menig gezin in huis gestaan…

two

We hebben nog 5 nostalgische vervoersmiddelen voor je op de volgende pagina. Eentje was een grote nachtmerrie voor je knieën… (zie 9.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!