12 typetjes waarvan iedere vriendengroep wel enkele had


VIa: collegehumor.com / funguerilla.com

In iedere vriendengroep had iedereen een eigen rol. Die rol had je en die speelde je op fantastische wijze. Als je naar een vriendengroep keek vanaf een afstand, dan haalde je zo alle typische figuren eruit. Je had er bijvoorbeeld altijd eentje tussen die alles durfde, of dit zei. Je had er eentje die weer helemaal niets durfde en het allemaal wel erg spannend vond. Zag jouw vriendengroep er ook ongeveer zo uit?

Ieder een eigen rol in de vriendengroep

Zie een vriendengroep als een toneelstuk waarbij iedereen een rol speelt. Iedereen had een bepaalde waarde en met zijn allen zorgden we voor een bepaalde dynamiek, onze eigen habitat middenin de wereld der grote mensen die ons de les lazen. Welke rol vervulde jij?

Advertentie

1. Haantje de voorste

Je had er altijd eentje die het nieuwste van het nieuwste had. De eerste met een skatebike, de eerste met de meeste fashion plates, kortom de persoon met de hoofdrol. De toonaangevende onbetwiste leider van de groep kompanen. Het haantje, de persoon met de meeste zeggenschap, de enige die bepaalde wie bij het groepje mocht.

types-klas-populaire-meiden

2. Klikspaan

Klikken was so not done en toch had jij ook een vriend(in) die alles moest verklikken. Om gek van te worden. Die kon nooit zijn/ haar mond houden.

3. Daredevil

Er viel ook heel wat te klikken want er zat in iedere groep iemand die alles durfde. Je kon het zo gek niet bedenken, of het werd uitgevoerd. Vooral als je bluf zei, sprong die persoon overeind en deed het gewoon. Of dat nou spring in de sloot, of doe belletje trek bij de buurman was, maakte niet uit. Wij verzonnen ook de gekste opdrachten, best lullig…

4. Angsthaas

En dan had je nog de chicken in de groep. Die durfde nergens aan mee te doen en haakte altijd af. Soms was je ineens een vriend(in) kwijt en dan bleek de volgende dag dat deze uit angst gevlucht was. Die kon de spanning van het echte buitenleven niet aan. https://tenor.com/view/beaker-mi-mi-mi-the-muppets-maccari-gif-11619879

5. Pestkop

Getreiter onderling was volkomen normaal maar pesten kwam ook voor. Niet zozeer onderling maar tussen groepen en in iedere groep had je een aanstichter. Deze moest je dan als groep verdedigen maar soms dacht je, moest je nou net die ene hebben?

Advertentie

6. Bangmaker

Voor alle enge verhalen kon je terecht bij de bangmaker. Tijdens slaapfeesten en rond het kampvuur hadden zij het woord. Zaklamp onder de kin, zware stem en vertellen maar. Ik heb soms nog nachtmerries van die enge verhalen.

Via: Are you affraid of the dark? (capture)

We hebben nog 6 typerende rollen op de volgende pagina. Was jij misschien nummer 7 van jouw vriendengroep? ūüėČ


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!