Deze bizarre Rollercoaster Tycoon achtbaan is bijna sadistisch! [+video]


Wie heeft het niet gespeeld: Roller Coaster Tycoon. Een bijzonder populaire game waarbij je een pretpark moet bouwen, maar sommige mensen zijn er iets in doorgeslagen. Iets…

Het bouwen van een park

Het bouwen van een park in Rollercoaster Tycoon is het hoofddoel en veelal worden hier kant-en-klare attracties voor gebruikt. Hiermee bouw je uiteindelijk jouw imperium op en plaats je naast attracties allerlei eetkraampjes, toiletten en natuurlijk paraplu-verkooppunten (die je veel duurder maakt als het regent).

Je moet natuurlijk ook nog personeel aannemen om te zorgen dat alles blijft werken en dat alle misselijke bezoekers geen rotzooi achterlaten. Stel, je hebt de hele game uitgespeeld of je wil eens wat anders, dan kun je aan de slag gaan om zelf attracties te bouwen.

Advertentie

Zelf bouwen

Het zelf bouwen van een attractie resulteert er vaak in dat het net iets te hard gaat en de wagentjes keihard de baan uitvliegen. Als dit niet gebeurt, dan heb je een mooie attractie die volledig naar wens is, maar er zijn mensen die brengen dit naar ‘the next level’.

In onderstaande video zien we een achtbaan waarbij een ritje maar liefst 60 uur duurt. Dit betekent dat je een kleine drie echte dagen onderweg bent in deze achtbaan.

Overtreffende trap…

Maar het kan nog veel erger! Deze enthousiasteling vond 60 uur zeker niet genoeg en heeft de tijd genomen. Zijn achtbaan duurt 210 dagen in een mensenleven. Dat betekent dat het in de game ruim 3000 dagen is. Dus met een beetje pech heeft je kleuter na het ritje ineens de baard in de keel. De baan in kwestie:

Natuurlijk blijf je geen 10 jaar in een achtbaan zitten en zou je allang een hongerdood gestorven zijn. Toch is het interessant om te zien dat mensen zoveel tijd besteden aan (of in) een game om dergelijke bouwwerken te realiseren. Bekijk onderstaande video maar eens (tip: fullscreen):

Informatie over deze sadistische achtbaan…

Verder zie je alle info op Tumblr, waar ook de statistieken te vinden zijn.

Advertentie

Deze achtbaan was gebouwd met de wetenschap dat het treintje, door de bepaalde manier van bouwen, altijd in snelheid afnemen, maar nooit geheel tot stilstand zal komen. Eenmaal in het midden aangekomen, staat de rails omhoog en rijdt het treintje achterstevoren weer terug!

Lees ook: 12 frustraties die iedereen herkent die Rollercoaster Tycoon heeft gespeeld

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!