Een ode aan het nostalgische bloempotkapsel!


Het bloempotkapsel is het mooiste, gaafste, meest oenige kapsel ooit. Vandaar mijn ode aan het (toch wel nostalgische) bloempotkapsel.

Het bloempotkapsel: een ode waard!

Had jij vroeger een bloempotkapsel? Ongetwijfeld kende je ook wel iemand die met dat fantastische kapsel rondliep. Hoewel het bloempotkapsel verleden tijd lijkt, is niets minder waar. Tegenwoordig wagen beroemdheden zich er zelfs weer aan! En als celebs dit kapsel weer een dikke duim omhoog geven, durf ik ervoor uit te komen. Het bloempotkapsel is het mooiste, gaafste, meest oenige kapsel ooit. Vandaar mijn ode aan het bloempotkapsel.

.

Wat is een bloempotkapsel nou eigenlijk?

Je pakt een ouderwetse bloempot en schaar. Vervolgens plaats je de bloempot op zijn kop op jouw hoofd. Wel een beetje in het midden en gebruik wel het juiste formaat bloempot. Vervolgens ga je voor de spiegel staan en knip en scheer je alles weg wat onder de omgekeerde bloempot uitsteekt. Verwijder de bloempot en aanschouw het wonder! Dat is nou een bloempotkapsel.

Via: Wikimedia Commons, Audun Gjerdi, CC

Wat maakt het bloempotkapsel nou zo bijzonder?

Eigenlijk weten wij allemaal wel wat een bloempotkapsel is. Zelfs deze generatie leert ermee leven, wat een zware opgave is natuurlijk ;). Ik zie ze toch geregeld langslopen en dan wil ik bijna een gietertje erbij pakken om de plantjes water te geven. Maar wat wil je als zelfs Rihanna zich eraan waagt. Hoe kan het dat dit kapsel zo lang blijft hangen?

Advertentie

1. Het is een DIY (do it yourself) kapsel

Je kunt het allemaal lekker zelf doen zonder ervoor naar de kapper te hoeven. Dit scheelt geld en kon modieus blijven met bijvoorbeeld een scheiding:

Via: Wikimedia Commons, W1RE12XU, CC

2. Het bloempotkapsel lukt altijd

De kans op mislukken is minimaal en het is snel gedaan. Dat vond ook Nick Carter blijkbaar.

3. Je hebt er weinig werk aan

Het zit zo in model. Geen uren voor de spiegel meer staan.

Via: screenshot Dumb & dumber

4. Het is helemaal niet zo bijzonder

Hier wordt er lacherig om gedaan, maar voor de meeste culturen is dit een doodnormaal kapsel.

Via: pixabay.com

Advertentie

5. Al ver voor de jaren ’90 was dit een populair kapsel

Denk bijvoorbeeld aan de Beatles, maar ook Spock hield ervan en ook de enge Damien uit The Omen deed mee met de trend.

6. Zoek de verschillen!

We gaan een paar eeuwen terug en aanschouw het hippe kapsel. Het is gewoon een tijdloos kapsel!

.

Vergelijk het maar:

7. De gloriejaren ’90

Ken je Lloyd Christmas nog? Dankzij hem zijn we massaal weer gaan houden van het gekke kapsel. Dankzij Dumb and Dumber kan men spreken over een ware opleving en ja hoor, daarom liepen wij er dus mee.

Advertentie

Gewoon een heerlijk fout kapsel

Geef maar toe, het blijft een leuk maar oh zo ontzettend fout kapsel. Vaak wilden wij zulke foute kapsels niet eens zelf maar waren het onze moeders die het ons aandeden. Hoe zo een kapsel het overleeft, is mij een raadsel. Je zou toch denken dat niemand ermee wil lopen. Maar stel dat jij die oude tijden wilt herleven, volg dan gewoon bovenstaande instructies en deel het resultaat in de reacties hieronder. Maak jij deze kerst de blits met je hippe bloempotje? ūüėČ

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!