Ode aan je vader: 10 dingen die je van papa hebt geleerd


Via: depositphotos.com

Een keer per jaar, tijdens Vaderdag, worden alle papa’s eens in de bloemetjes gezet. Je koopt je vader een lekker geurtje, een leuk boek, of tickets voor een zijn oude favoriete band die weer aan het touren is. Maar waarom precies en waarom maar één keer ? Ter herinnering, een lijstje van wat jij allemaal geleerd hebt van je papa!

Geleerd van je papa…

“Heb je dat geleerd van je papa?” Wanneer die vraag uit de mond van je mama rolde, kon het zowel een goede als een slechte betekenis hebben. Natuurlijk waren er alleen wijsheden van je moeder, dus liet je je sokken rondslingeren in de badkamer, dan had de vraag waarschijnlijk een negatieve nasmaak. Maar evenzeer kon je mama dit zeggen omdat ze trots was.

Advertentie

Natuurlijk heb je je vader al genoeg teruggedaan met alle hilarische vaderdag-cadeau’s die je hem (en je moeder) hebt gegeven, maar we staan er nog even wat langer bij stil… Dit heb je allemaal geleerd van je papa!

Via: pexels.com, cc

1. Autorijden

De ene skill is al wat praktischer dan de andere, maar autorijden is veruit de meest handige! Je papa had engelengeduld met jou. Starten, stoppen, opnieuw starten, stoppen,… Het was een lange lijdensweg met veel onzekerheden. Soms werd je boos omdat het niet lukte, en dan uitte je dat op je papa. Hij begreep dat gelukkig. Uiteindelijk is het allemaal erg goed gelukt, dankzij de goede tips & tricks van je leraar.

2. Een beetje gek dansen

Vroeger keek je met een diepe frons en een gigantisch groot gevoel van plaatsvervangende schaamte naar je papa’s gekke dance moves. Vandaag moet je toegeven dat de appel niet ver van de boom valt. Jullie zijn allebei even getalenteerd in gek dansen.

Dansfeest Nov-12 - 28

3. Domme mopjes maken

Het is een typisch ‘papa-trekje’ om domme mopjes te maken aan de eettafel. En er dan vooral zelf om lachen. Stiekem vond je die wel grappig. Heel stiekem maak je zelf ook zo’n flauwe mopjes.

4. Barbecueën a.k.a. het vlees omdraaien

Op familiefeesten wordt de barbecue altijd aan de vaders overgelaten. Dankzij jou alerte houding – en de eindeloze opmerkingen van je papa – kan je vandaag zelf ook barbecueën. Of ja, je kan het vlees omdraaien… Kan iemand het vuur aanmaken alsjeblieft?

Barbecue

Advertentie

5. Praktisch nadenken

Je papa kwam altijd met een praktische oplossing. Soms waren die een beetje gênant…

Je leerde nog veel meer van je papa! Lees meer op de volgende pagina.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!