Deze 6 dingen herken je als je vroeger een moeilijke eter was


Terwijl er werd gekookt, ging jij al poolshoogte nemen. Vaak werd je teleurgesteld omdat het helaas geen pizza, friet of ander lievelingseten van je was. Met veel tegenzin schoof je aan aan tafel en werkte je de alles met muizenhapjes naar binnen. Als jij vroeger een moeilijke eter was, herken je de onderstaande punten vast en zeker.

Een moeilijke eter: drama voor ouders

Spruitje, andijvie, bloemkool… dat kinderen niet houden van groente is niks nieuws. Toch probeerden je ouders je zo gezond mogelijk te krijgen en moest je toch echt af en toe iets eten wat jij met moeite binnen kon houden. Nu is je smaak waarschijnlijk veranderd en lust je nu wel een groot deel van de groentes die je vroeger nooit at, maar kan je je nog herinneren hoe erg je het vroeger vond als je iets vies moest eten?

Advertentie

We hebben 6 typerende herinneringen van/aan moeilijke eters op een rijtje gezet. Welke herken jij nog? Of missen we er nog eentje? Laat het weten in een reactie onderin!

1. De Voorraadkast

Wanneer er boodschappen waren gedaan, checkte jij meteen wat er allemaal gehaald was. Als je er dan achter kwam dat er witlof, spruitjes, en spinazie lag, was jouw dag gelijk verpest.

Via: fijnwonen.blogspot.com

2. Daar zijn vrienden toch voor?

Als je aan het afspreken was bij een vriend/vriendin en er achter kwam dat zij iets lekkers gingen eten, probeerde je te regelen dat je met hen mee kon eten.

3. Nog één hap

Je probeerde altijd met je ouders te onderhandelen over de hoeveelheid groente op je bord. ”Oké als ik nog drie happen neem, mag ik dan stoppen?”. Met een beetje geluk en medelijden van je ouders kwam je hier al een aardig eind mee.

4. Duurt lang…

Terwijl de rest van je familie zijn bord leeg at, zat jij al die tijd te staren naar je eten en het te verplaatsen van de linker- naar de rechterkant van je bord, zodat het leek alsof je echt iets had gegeten.

5. Trucjes

Je had allerlei trucjes klaarliggen om te gebruiken als je iets moest eten wat je echt niet lustte. Zo zei jij bijvoorbeeld dat je al lang vol zat van de twee happen die je net op had, dat je je niet lekker voelde, dat je echt al je best had gedaan om het te eten, en ga zo maar door.

Advertentie

6. Waar is de hond?

Als jij een hond had die alles at, had jij veel geluk vroeger. Jouw spinazie gooide je heel onopvallend op de grond en omdat jouw hond jouw manier van eten wel kende, stond hij al klaar om al je eten van de grond af te halen.

Was jij een moeilijke eter?

Wat zijn jouw herinneringen aan vroeger? Was jij zelf moeilijk met het eten of heb je nog leuke herinneringen, die het delen waard zijn? Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel met een andere moeilijke eter…

Lees ook: 10 dingen, die je ouders vroeger deden en jij als puber mega irritant vond!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!