Hoe is het nu 21 jaar later met iconische ‘Meta van Baak’ uit GTST? [+foto’s]


Via: ANP, Kippa, CC

Iedere GTST-fan (maar ook de rest van Nederland) kan zich ‘Meta’ waarschijnlijk nog herinneren. De eerste transgender die in een Nederlandse soap meedeed en dat was voor die tijd een revolutie. Inmiddels is dat 21 jaar later, hoog tijd dus om te bekijken hoe het nu met de diva van toen gaat.


Meta van Baak in GTST

GTST is de langstlopende Nederlandse soapserie, dat weten we allemaal. In de afgelopen jaren zijn er veel acteurs doorgebroken dankzij deze serie. Er waren ook momenten dat er iconische karakters voorbij kwamen en daar was Meta van Baak er zeker één van.

Advertentie

In de serie had Meta een relatie met Arthur, die niet wist dat Meta eigenlijk een man was. Ook toen zij hem KO sloeg tijdens een zelfverdedingscursus ging er geen lampje branden. Dit veranderde toen Linda en Suzanne in het paspoort van ‘Meta’ zagen dat hij eigenlijk René heette. Nadat dit bekend wordt, verbreekt Arthur de relatie direct in GTST.

Dit alles speelde zich af in 1997, alweer de nodige jaren geleden.

Meta en Pittige Tijden

Meta was al bekend van GTST, maar door de vertolking van Carlo Boszhard in Pittige Tijden, werd ze alleen maar bekender. Hierin kwam altijd een bekende uitspraak terug: ‘Ik ben Meta, ik ben een man!’. Dit is ook vele jaren later nog vaak herhaalt, maar… Wie was die Paul Schotel eigenlijk die Meta speelde als wat gaat hij nu door het leven met zijn ‘artiestennaam’ Paul Benjamin? Wij gingen voor je op zoek, maar eerst… Herinneringen ophalen!

Herinneringen ophalen

In dit fragment wordt ‘ontdekt’ dat het eigenlijk een man is…

En kun je je Pittige Tijden nog herinneren?

Advertentie

Hoe gaat het nu met Meta van Baak?

Wij zijn dus voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Meta van Baak (Paul Schoten/Paul Benjamin). Lees snel verder op de volgende pagina welke carrièreswitch hij gemaakt heeft en in welke TV-programma’s je hem gezien kunt hebben…


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!