Deze 16 nostalgische merken zijn verdwenen, maar nog niet vergeten!


12. P.T.T.

Voor de oudgedienden onder ons is deze afkorting heel erg bekend. Waarschijnlijk zullen een aantal mensen nog steeds deze naam gebruiken als ze het over de post hebben. Maar de P.T.T. was meer dan alleen dat, zoals de afkorting Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie ook laat zien. Ontstaan in 1915 als Administratie der Posterijen en Telegrafieën en in 1928 hernoemd tot wat we allemaal kennen. Onderstaande reclame laat zien dat humor van alle tijden is.

Advertentie

13. Aktueel

Olalala, de Aktueel zal vooral bij de mannen bekend in de oren klinken. Dit pittige magazine publiceerde artikelen over sport, misdaad, show en er waren met enige regelmaat ook naaktreportages in het blad te vinden. Maar die las natuurlijk niemand.

.

14. Betuwe Jam

Wie Flipje nog kent, is inmiddels al een oude man of vrouw, want dit karakter stond synoniem voor de jamfabriek De Betuwe uit Tiel. De Betuwe bestond van 1185 tot 1993 en Flipje zag het levenslicht in 1935.
De Betuwe als merk bestaat niet meer, want de fabriek is opgekocht door Hero. Maar Flipje is nog wel te vinden in oude reclame.

Advertentie

15. Teleac

Teleac, nog zo’n Golden Oldie binnen televisieland. Deze educatieve omroep (van 1963 tot 2010) stond vooral bekend om SchoolTV en de cursusprogramma’s voor volwassenen.

Wij vonden een cursus Internet. Kijk met ons mee hoe ze vroeger over het medium dachten waarop je nu deze lijst leest.

16. Polygoon journaal

Vroegah, toen alles nog beter was, keken we het journaal gewoon in de bioscoop. Wat een luxe. Dit Polygoon journaal bestaat al heel lang niet meer, maar is nog steeds een merk wat veel mensen missen.

Advertentie

Nou, dit waren ze. Helaas zal deze lijst de komende jaren alleen maar groter worden. Meer merken zullen verdwijnen, maar gelukkig zullen er ook nieuwe weer ontstaan. Graag horen we van jullie of er nog een merk is, dat je heel erg mist.

log in

reset password

Back to
log in