Deze 16 nostalgische merken zijn verdwenen, maar nog niet vergeten!


Via: Croes, Rob C. / Anefo - Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0, Link

Hoe de economie ook loopt, er zijn altijd merken die komen en gaan. In sommige gevallen merken we het niet eens, maar in andere gevallen – zoals bij de V&D – wordt het breed uitgemeten in het nieuws. Omdat wij het jammer vinden dat sommige merken of bedrijven in de loop der jaren zijn verdwenen, stellen we graag een lijstje op. Welke ken jij nog? Laat het ons weten in de comments.

1. V&D

Wie stal er vroeger niet de snoepjes bij de V&D, gewoon onder het mom van ‘even proeven?’

Advertentie

2. Free Record Shop

Helaas, helaas, ook dit bedrijf is er niet meer. In ieder geval niet meer in de orginele vorm: die van de muziekwinkel. Er zijn plannen om de winkel in ieder geval online weer terug te brengen, maar het is nog even wachten op wat ze ook echt gaan doen. In de tussentijd een filmpje over de vroegere Free Record Shop van oprichter Hans Breukhoven.

3. Smiths

Wacht, dit is niet de groep The Smiths, want we gaan het hebben over chips. Deze crispy chips zijn ontstaan omdat een aantal Nederlandse telers de Engels potato chips ook in Nederland wilden hebben. Dus namen ze contact op met een Engelse piepersnijder en de rest is history. Inmiddels is het merk definitief veranderd in Lay’s, dus moeten we het met de reclame doen.

4. SRV

Er schijnen toch nog een paar wagens in het land rond te rijden waar je ook je boodschappen kunt doen. Maar de enige echte SRV bestaat niet meer en dat vinden wij jammer. Voor ons geen Hello Fresh maar SRV!

5. DeGruyter

Als je dacht dat Albert Heijn de enige grootgrutter was in Nederland, dan heb je het mis. Hoewel, gezien ons lijstje blijft er nog weinig te kiezen over. Maar vroeger had je nog wel De Gruyter (tot 1979) en Jasperina de Jong deed daar haar boodschappen.

Advertentie

6. Popfoto

Goh, deze voorloper van de Hitkrant kennen wij ook nog wel. Alles over muziek plus leuke posters. Genieten. Later zou dit blad een nieuwe naam krijgen als de Fancy. Inmiddels is alleen de herinnering nog over.

Popfoto
Meer verzamelingen? -> click plaatje!

Wie kent #7 nog? Lees verder op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!