De 10 meest memorabele momenten uit de Toy Story films


Via: Toy Story (capture) | Pixar / Disney

Eindelijk! Disney loste vorige week de officiële trailer van Toy Story 4. Deze zomer is het al zover, dan speelt de animatiefilm in de cinema en kan je je weer even helemaal kind voelen. Toch blikken we even terug…

10 memorabele Toy Story momenten

Om je geheugen op te frissen, om je klaar te stomen, en omdat het gewoon zo’n ontroerend mooie, spannende en grappige films zijn: hier de meest ontroerende momenten uit de afgelopen Toy Story films van Pixar op een rijtje.

Via: Toy Story (capture) | Pixar / Disney

Advertentie

1. Woody vervangen door Buzz

In het begin van Toy Story 1 krijgt Andy een nieuw actiefiguurtje cadeau, namelijk Buzz Lightyear. En je weet hoe dat gaat met hypes bij kinderen; opeens moet alles zo zijn en is de rest niet meer cool. Woody is niet meer in, en dus niet meer leuk. Buzz is plots Andy’s beste vriend, Woody ligt er onaangeroerd bij. Hartverscheurend.

2. Buzz ontdekt dat hij speelgoed is

In Toy Story 1 worstelt Buzz Lightyear met een existentiële crisis. Woody blijft maar herhalen dat hij een stuk speelgoed is, en geen echte actieheld/ruimtevaarder. Een beetje het klassieke Pinokkioverhaal, zeg maar. Buzz houdt koppig vol van wel.

Op een bepaald moment besluit hij de daad bij het woord te voegen en uit het raam te vliegen om zo zijn actieheldkunsten te tonen. Genadeloos hard komt hij neer op de grond. De echte doorbraak komt er wanneer Buzz een reclamefilmpje voor zichzelf op de televisie ziet. Er komt expliciet op ‘Not a flying toy’.  Buzz beseft dan dat hij niet is wat hij altijd dacht te zijn. Herkenbaar toch, die identiteitscrisis.

3. Mevrouw Theeleut

Tijdens zijn identiteitscrisis gaat Buzz eventjes door een schizofrene episode en denkt hij dat hij Mevrouw Theeleut is. Wanneer Woody hem wil helpen, begint hij krankzinnig en maniakaal te lachen.

Triest en dolkomisch tegelijkertijd:

4. Sid leert een lesje

Sid, het buurjongetje van Andy, martelt en misvormt zijn speelgoed. Dit waren macabere horrorscènes. Herinner je je de pop met het spinnenlichaam nog? Afschuwelijk.

Op een bepaald moment leren ze hem een lesje.

Advertentie

5. Jessie vertelt haar verhaal

In Toy Story 2 maakt Jessie haar debuut. Ze is een vriendin van Woody en een jodelende cowgirl. Woody vertelt haar hoe leuk het is om bij Andy te wonen, waarop Jessie haar verhaal uit de doeken doet. Ze vertelt hoe ze vroeger bij een lief meisje genaamd Emily woonde, en hoe zij haar wereld was. Tot dat Emily opgroeide, haar interesse in speelgoed verloor, en Jessie bij het oud vuil gooide. Deze scene brak ieder kinderhart. Want hoeveel knuffels en speelgoedjes heb jij wel niet bij het vuil gezet ooit?

We hebben nog 5 memorabele momenten op de volgende pagina. Voor ons blijft toch wel het hoogtepunt dat ene afscheid… (zie 10.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!