Hoe is het tegenwoordig met die briljante lullo’s van Jiskefet?


Via: Screenshot, Youtube, CC

Van Kooten & De Bie waren niet de enige cabaretiers die nieuwe woorden gaven aan het Nederlandse publiek. Wat te denken van “Hé lullo?” of “Goeiesmorgens deze morgen”? Beiden uitspraken werden bedacht door de heren van Jiskefet (Fries voor “vuilnisemmer”). Zij maakten hun soms absurdistische programma’s van 1990 tot 2005 en de VPRO zond het uit.

Advertentie

We zochten uit hoe het nu, ruim 28 jaar na het begin van Jiskefet, met de drie bedenkers en hoofdrolspelers van deze briljante serie gaat. Maar eerst natuurlijk even een grappige terugblik met twee iconische persiflages en een erg mooie typerende scene.

Debiteuren Crediteuren

Jos, Edgar en hun collega Storm werken op de financiële afdeling, alwaar (naast de koffie van Juffrouw Jannie) de nodige kantoorhumor voorbij komt. Zo heeft heel Nederland het kaartspel stiften geleerd door de mensen van Debiteuren Crediteuren! “Goeie ‘s morgens deze morgen…”

Advertentie

De Lullo’s

Corpsballen Van Binsbergen, Kerstens en Kamphuijs leiden het (ouderwetse) leven van een (eeuwig) student; kortom ze doen niet veel, bestellen soms een pizza en vragen zich constant het volgende af: “Hé lullo, heb je nog geneukt?”

Aangepaste uitzending…

Heel soms moest het programma wel eens aangepast worden. Jiskefet-style…

Advertentie

Hoe is het NU met de Jiskefet-sterren?

Allemaal leuk en aardig, maar wat doen de lullo’s en debiteuren-collega’s tegenwoordig? We zochten op hoe het Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch ruim 28 jaar later vergaat! Lees snel verder op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!