Heerlijk waren ze, die 12 lekkerste TOETJES van vroeger…


Toetjes

Hier op de redactie zijn we gek op toetjes. Vandaag de dag kun je ze in alle kleuren, maten en vooral smaken kopen, maar vroeger was het assortiment een stuk kleiner. Daarom prezen veel fabrikanten hun producten aan via veelal grappige reclamespotjes. En het werkte, want ook wij lustte er pap van…

1. Mona was niet alleen van de toetjes.

Laten we meteen met de bekendste beginnen: Mona. Nu is Mona vooral bekend om de pudding, maar vroeger hadden ze een hele lijn lekkere toetjes, zoals de al genoemde puddings, maar ook fruityoghurt, kwark en Toetje Toe.

Advertentie

Mona kwam ook met de bavarois. Lekker ‘sjiek’!

2. Vla, met echte vanille of chocola.

Vla, zoals wij die nu kennen, was er vroeger ook. Maar toen zat het vooral in een fles.

.

Met de flessenlikker moest je het laatste restje uit de fles krijgen, maar dat was het wel waard. Heerlijk.

3. Domo vla, in die makkelijke pakken.

De vla uit het pak, kwam vooral van Domo. In de reclame werd het aangeprezen door onder andere de hopjeskoe. O, wat houden wij toch van die reclame van vroeger.

Advertentie

4. Al het goeie komt van…

Melkunie was wat dat betreft ook goed op dreef met het aanprijzen van hun zuivel, zoals de yoghurt. En we leerden meteen dat koeien konden zwemmen.

5. Brinta, voor wie wel wat energie kan gebruiken.

Brinta is nog steeds bekend, maar ook in de jaren 90 was het een populair merk. Veeal gegeten als ontbijt, maar ook na het avondeten is het een lekkere afsluiting van een lange, drukke dag.

Advertentie

6. Danoontje Powerrr

Danootje timmerde, net zoals Mona, ook aardig aan de weg. Deze kennen wij nog wel. Maak van je Danoontje een verrukkelijk ijsje. Je wordt er ook nog eens sterk van.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!