Herinner jij je deze 8 zaken, die je als kleuter deed op school?


Via: pxhere.com

In groep 1 en 2 van de basisschool had je als kleuter nog niks om je zorgen over te maken. Geen huiswerk, deadlines of andere moeilijke dingen. Ken jij deze dingen nog die je altijd deed bij de kleuters?

Heerlijk de kleuter uithangen

Misschien ben je het al lang vergeten, maar er waren maar weinig momenten op school die zo relaxed waren als de kleuters. De hele dag kon je spelen en had je niet het gevoel alsof je veel moest leren, zoals later in de basisschool. Je speelde lekker buiten, knutselde af en toe wat en dan was het alweer tijd om naar huis te gaan. Herken jij deze dingen nog?

Via: pxhere.com

1. Voorgelezen worden

De boeken met mooie tekeningen vond jij het mooist. Doordat de juf zich zo goed inleefde in elk personage, werd jij helemaal meegenomen in het verhaal en zat jij, in kleermakerszit, aandachtig te luisteren.

Advertentie

2. Het fruithapje…

Je ouders maakten, in je favoriete broodtrommel en beker, fruit en drinken voor je klaar. Wanneer het dan eindelijk tijd was voor het fruithapje, pakte iedereen zijn spullen uit zijn/haar tas en at het in ‘de kring’ op.

.

3. Puzzels in alle soorten!

Van die grote houten puzzels die je met geen mogelijkheid kapot kon krijgen. Puzzelen was iets wat je waarschijnlijk elke dag wel deed en elke keer was je weer super trots op jezelf als je helemaal alleen de puzzel afmaakte.

4. Stempelen

Ook al kon je nog niet echt lezen. Met letterstempels probeerde je woorden te maken en vooral heel vaak je eigen naam te schrijven, want die wist je dan weer wel.

5. Creaties met kralen

Op een plank met allemaal pinnetjes of aan een ketting. Met allerlei verschillende kleuren kralen, maakte jij de mooiste creaties.

6. De verkleedhoek…

Of je nou prinses, moeder, hond, ridder of prins wilde zijn, in de verkleedhoek kon het allemaal. Samen met de kinderen uit je klas bedacht jij een verhaal dat jullie dan na gingen spelen.

.

7. Bouwen in de bouwhoek

The Place To Be voor de meeste jongens uit de klas. Met blokken, hijskranen, lego en auto’s waren hier maar weinig meisjes te vinden, maar voor de jongens was dit dé plek waar ze al hun fantasie kwijt konden.

.

Advertentie

8. Liedjes zingen!

Tijdens Sinterklaas was het ‘Zie Ginds Komt De Stoomboot’, tijdens Kerst ‘Oh Dennenboom’ en je lerares had waarschijnlijk nog tientallen andere liedjes die jullie allemaal mee konden zingen. Ken je deze liedjes nog?

Jouw kleuter-herinneringen?

Kun je je nog vaag één van deze 8 zaken herinneringen van vroeger? Wat vond je zelf het leukst aan toen of zijn we wellicht nog iets vergeten uit de kleutertijd? Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel met je vrienden!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!