Ken jij deze 10 briljante karakters uit Dinosaurs nog?


Via: youtube.com (capture) | DinosaursTV

Ken je de sitcom Dinosaurs nog? Tussen 1991 en 1994 hadden wij niet langer alleen maar Fred Flintstone die ons bijbracht wat er gebeurde in de prehistorie. Barney, Fred en hun geliefden kregen versterking van de Dinosaurs. Net als The Flintstones speelde humor een grote een rol, alleen waren de grappen grover en meer van deze tijd.

Haal nostalgie terug ūüĎČ click op plaatje! | Via: Jim Henson, Disney

Dinosaurs, een parodie op de mens

Vlak voor zijn dood bedacht Jim Henson, die van de Muppets, een animatieserie waarin dinosauri√ęrs de hoofdrol speelden. Dinosaurs ging over een familie van dino’s, de Sinclairs, die leken op een typisch Amerikaans gezin.

Advertentie

Zij hadden een sociaal leven, hobby’s, ze aten samen aan tafel, sliepen in bedden, hadden buren waar ze bevriend mee waren, een lastige baas en een laag loon, kortom alles waar een mens in zijn of haar leven een keer mee te maken krijgt. Dit antropomorfe gezin sloeg daarom denk ik ook aan. Dat en de poppen die voor hun tijd heel geavanceerd waren en levensecht leken.

De cast van Dinosaurs

De hoofdrolspelers van Dinosaurs waren ieder op hun beurt bijzonder en grappig. Ze hadden allemaal een eigen menselijk karakter, wat het voor ons herkenbaar maakte. Ken jij ze nog?

1. Megalosaurus Earl, de vader

Earl, was een hardwerkende vader die van een biertje hield en graag alles deed behalve werken. Dat was ook logisch want hij deed volgens zijn werkgever een heleboel verkeerd. Als hij wat fout deed, werd hij geschreeuwd en dan waren de rapen gaar. Hoe mondig Earl ook was, tijdens het werk was het een doetje.

2. Allosaurus Fran, de moeder

In ieder gezin heb je iemand nodig die alles draaiende houdt. Bij de familie Sinclair is dat mama Fran. Zij weet alles op te lossen maar zelfs voor haar komt er aan het begin van de serie een aangename en onverwachtse wending, een plot twist, in het verhaal.

3. Baby

Een baby die weigert papa te zeggen, papa slaat, een grote mond heeft en daarom vaak door de lucht wordt gesmeten door “not the momma”. Not the momma was de naam die Baby gaf aan papa en hij weigerde ermee op te houden. Een prehistorische versie Dennis the Menace misschien?

Advertentie

4. Charlene, de tienerdochter

Charlene was altijd bezig met typische meidendingen waar tieners ook mee te maken kregen. Iedereen in huis kreeg te maken met de rare fratsen van Baby. Ook Charlene was tijdens het babysitten vaak het slachtoffer.

OP de volgende pagina kun je resterende 5 dino’s bekijken. Wat dacht je van Earls baas? (zie 9.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!