Kamperen: zo zag een dag op de camping er vroeger uit


Via: flickr.com | Joe van petten, CC

Op vakantie gaan betekende vroeger twee weken rondhangen op een camping in Zuid-Frankrijk of Spanje. Je verbleef met het hele gezin in een tent of caravan. Overdag lag je aan het zwembad, ‘s avonds at je barbecue, speelde je spelletjes, en ‘s nachts lag je wakker van de vele muggen. Ging jij vroeger ook iedere zomer kamperen met het hele gezin, dan zag je dag er toen sowieso zo uit.

10u: Opstaan = naar de bakker

Een dag op de camping in Zuid-Frankrijk begon steevast met baguettes en croissants. Maar iemand moest deze wel gaan halen bij de campingwinkel, dus kreeg je een centje in de hand geduwd en leerde je het zinnetje ‘deux baguettes et croissants, s’il vous plaît’ uit je hoofd. Soms moest je erg lang aanschuiven en dat dreef de spanning alleen maar op. Wanneer de winkelbediende iets antwoordde in het Frans, stond je helemaal perplex.

Boulangerie - camping de La Baie

Advertentie

10.30u: Baguette avec Nutella

Terug van de campingwinkel begon het heerlijke ontbijt. De plastic bordjes, bekertjes en uiteraard de pot nutella die van thuis waren meegenomen, werden bovengehaald.

Via: flickr.com | Evert Kuiken, CC

11u: Vrije tijd!

De voormiddagen waren meestal rustig. De witte tuintafel lag al snel bezaaid met kleurplaten, stiften, kleurpotloden en boeken. Deze chaos bracht de kunstenaar in je naar boven. Je tekende en kleurde met de muziek van je discman luid in je oren.

Via: pxhere.com, CC

In de tussentijd: De walk of shame

De ene tent stond al dichter bij het toiletgebouw dan de andere, maar iedereen moest af en toe door de walk of shame: de wc-rol in de hand, billen dichtgeknepen, en marcheren naar het toiletgebouw…

Via: Wikimedia Commons | Paul IJpelaar, CC

En ook: Rondhangen op de camping

Een groot deel van de dag hing je maar wat met je nieuwe vriendjes rond op de camping. Je ging kijken naar de pingpongtafel en speelde een spelletje petanque.

20120810_N5697a_Alberto e Paolo giocano a ping pong - Camping Pino Mare, Lignano Riviera, UD

13u: Bommetje in het zwembad!

Een dag op de camping niet gezwommen, was een dag niet geleefd. Fanatiekelingen legden ‘s morgens vroeg hun handdoek al om een strandstoel te kunnen bemachtigen. Niet erg, jij zat toch vooral in het water. Als er geen verdronken wesp of bij in het water dreef tenminste.

Via: flickr.com | John Verive, CC

Of… kastelen bezoeken…

Soms moest je naar een of andere château, of ruïnes waar je nauwelijks nog een kasteel in kon herkennen. Saai.

20080702 Klazien en kinderen op top Petit Montrond 2

Advertentie

16u: Boodschappen doen

Als de coolbox leeg was, moest het hele gezin naar de winkel.

Via: ihacom.ch, CC

De avond begint pas, dus we hebben op de volgende pagina nog 7 leuke camping-momenten! Wat dacht je van de kinderdisco? (zie 20.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!