Dit is de reden waarom de bel van Samson & Gert al 27 jaar kapot is


Wie Samson en Gert zegt, zegt natuurlijk: ‘Ik moest kloppen want de bel deed het niet’. Een iconische uitspraak die nog veelgebruikt en vooral veelgehoord is. Wij gingen op onderzoek uit hoe die bel nu al 27 jaar kapot kan zijn.

Samson & Gert

De serie Samson & Gert is inmiddels al vele jaren op tv. In 1990 verscheen de allereerst aflevering van deze hond en zijn baasje en niemand had toen gedacht dat het zo’n groot succes zou worden. Inmiddels zijn we al ruim 25 jaar verder en is de serie nog steeds geliefd door groot en klein.

Advertentie

In de afgelopen jaren hebben we al meerdere mysteries ontrafeld over de serie, maar er zijn nog steeds zaken die niet algemeen bekend zijn. Daarom zijn wij eerder al op onderzoek uitgegaan om een aantal feiten boven water te halen. Zo weten we nu ook – een soort van – hoe Marlèneke er in het echt uitziet. Ook onthulde ‘Alberto’ een groot geheim uit de serie en zul je deze zelfde Alberto nu echt niet meer herkenning, hij heeft een hele transformatie ondergaan.

Lees ook: Alberto uit Samson en Gert onthult een groot geheim uit de serie

Verhuizen

In de allereerste aflevering van Samson & Gert verhuisden ze naar hun nieuwe huis en dat liep – op zijn zachtst gezegd – niet bijzonder soepel. Er waren natuurlijk veel problemen in de eerste serie, waaronder het feit dat de bel het niet goed deed. Daar moest iets aan gedaan worden, zo dacht Joop Mengelmoes, ook wel bekend als meneer Chocomousse. Hij probeerde te helpen maar…

Advertentie

Wij hebben nog wat beelden opgedoken van de allereerste aflevering van Samson en Gert, kijk vooral even naar de jeugdige Gert!

De bel KAPOT

De goede hulp van Mr Mengelmoes was toch niet zo goed als je zou denken. Want van een bel die een beetje stuk was, ging de bel helemaal kapot. Deze onhandige klusjesman is het dus schuld dat jij met meer dan grote regelmaat te horen krijgt: ‘Ik moest kloppen want de bel deed het niet.’ Nu kun je je natuurlijk afvragen hoe het kan dat de bel na zoveel jaar nog steeds kapot is, maar… Dat doen we niet vandaag!

Meneer Mengelmoes aan het ‘werk’

Advertentie

We hebben in ieder geval een schuldige kunnen aanwijzen en dat is Mr Mengelmoes! Bedankt daarvoor!

log in

reset password

Back to
log in

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Herkenbaar?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief met nog meer jeugdsentiment!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Click Me