Hoe is het 15 jaar later met Ch!pz? (+foto’s)


Ch!pz was een bijzonder populaire groep die opgericht werd in 2003. Wij vonden het tijd om te bekijken hoe het nu 15 (of eigenlijk 14) jaar later met de leden gesteld is. Wat doen ze nu?

Ch!pz – geschiedenis

Ch!pz werd opgericht in 2003 en kwam tot stand na een aantal auditierondes. Hieruit kwamen de vier leden van de hitformatie Ch!pz. Dit waren Rachel van den Hoogen oftewel Rach-L (1983), Cilla Niekoop oftewel C!lla (1985), Peter Rost, P3ter (1984) en Kevin Hellenbrand oftewel Kev!n (1985).

Advertentie

De eerste single die uitgebracht werd had de naam Ch!pz in Black die al snel op nummer één in de hitparades kwam. Dit resulteerde in een platinum plaat en zorgde voor snelle bekendheid voor deze groep.

Ook hun volgende nummers deden het erg goed. De tweede song Cowboy kwam tevens op nummer één terecht en in het jaaroverzicht was Ch!pz ook in de top 10 te vinden. In 2005 kwam er een nieuw album uit met de naam The world of Ch!pz waarbij de hitsingle 1001 Arabian Nights ook weer een topnotering wist te pakken.

Via: Wikimedia Commons, Universal, CC

Naast de successen in Nederland, was Ch!pz ook buiten de landsgrenzen een groot succes. Zo bereiken ze nummer één posities in onder andere Duitsland en Oostenrijk met een aantal hitsingles. In de tussentijd zijn er nog meer, al dan niet populaire singles uitgebracht door de groep. Maar uiteindelijk was het vuur gedoofd.

Het einde van Ch!pz…

Het einde van Ch!pz kwam op 27 november 2010, toen het management besloot om de groep op te heffen. Er waren op dat moment nog weinig successen en de nieuwe single en album werden zelfs geannuleerd.

Nog even herinneringen ophalen

Advertentie

Hoe is het nu met…?

Maar hoe is het nu met de leden van Ch!pz? Wij zijn erin gedoken en hebben voor zowel Rach-L, C!lla, Peter en Kev!n uitgezocht wat ze allemaal hebben gedaan in de afgelopen 14 jaar. Lees snel verder op de volgende pagina en uiteraard hebben we ook actuele foto’s!

log in

reset password

Back to
log in