6 geweldige herinneringen aan Friends, die alleen kenners waarderen!


Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler. Wie kent ze niet. Bijna dagelijks is de serie wel ergens op televisie te zien. De show begon al in 1994. Na tien seizoenen vonden de acteurs het genoeg geweest. In 2004 zagen we dan ook de laatste aflevering. Er zijn meer dan honderd afleveringen van Friends. Er zijn dan ook veel memorabele momenten. Wij zetten er een aantal voor je op een rij. A trip down memory lane…

1. “How you doin?”

Joey is de grote vrouwenversierder van de vriendengroep. Hij weet vrouwen met een simpele zin voor zich te winnen. In talloze afleveringen zien we dan hoe hij op een vrouw afstapt en met een glimlach ‘How you doing’ zegt. Zouden de Nederlandse vrouwen ook vallen voor deze charmeur?

Advertentie

2. We were on a break!

Ross en Rachel. Het droomstel wat maar geen droomstel leek te worden. Uiteindelijk kwam het op het einde toch nog goed. De jaren daarvoor kwam één zin steeds weer terug. Na een avontuurtje van Ross begon de ellende. Ross dacht dat Rachel een pauze wilde en vond dat hij dan ook niets verkeerd had gedaan. Telkens als iemand begint over zijn avontuurtje horen we hem dan ook schreeuwen ‘We were on a break!’.

3. Unagi

Het woord Unagi komt uit het Japans en dit is een soort sushi. Ross associeert het woord met vechtkunst. Unagi is bij hem een complete zelfbewustheid waar de vechtsport niet zonder kan. Dit probeert hij Phoebe en Rachel duidelijk te maken. De dames oefenen vechtkunst en moeten niets van Ross zijn theorie weten. Ross probeert de dames te laten schrikken om zijn punt te maken. Dit heeft enkele hilarische scenes tot gevolg.

4. Smelly Cat

Phoebe is de vreemde vogel van het stel. Dit komt ook terug in haar liedjes. Het nummer wat tot de vreemdste liedjes behoort en wat ook het meeste te horen is in de serie is ‘Smelly Cat’. Dit nummer gaat over een stinkende kat. Het nummer wordt normaal gesproken alleen door Phoebe gezongen. In de video hieronder zie je een uitvoering waarin alle vrienden een stukje meezingen.

5. De vrienden in jongere jaren

De show laat regelmatig terugblikken zien van de vrienden in vroegere jaren. We zien dan Rachel met een enorme neus en Chandler met een fout kapsel. De persoon die het meeste opvalt is dan Monica. Zij had als kind behoorlijk wat overgewicht en ze heeft dan ook een behoorlijke transformatie doorgemaakt. De terugblikken geven ook een goed beeld van hoe de vriendengroep is ontstaan en hoe de vrienden in vroegere jaren met elkaar om zijn gegaan.

Advertentie

6. De bruiloft van Monica en Chandler

Dat van vriendschap soms liefde komt blijkt wel uit de bruiloft van Monica en Chandler. Het stel is voor elkaar gemaakt maar daar komen ze pas na vele jaren achter. Toen Ross met Emily ging trouwen in Londen begon het liefdesverhaal van Monica en Chandler. Het leverde een aantal van de meest romantische scenes in de serie op. Het hoogtepunt is het aanzoek van Monica. Dit was onverwacht en veel kijkers hielden het daarbij niet droog.

Friends is tijdloos

Friends is een serie die tijdloos is gebleken. Dagelijks kijken er nog velen naar de avonturen van de vriendengroep. Er doen regelmatig geruchten of de vriendengroep nog een keer te zien is. Er zijn ook al lange tijd geruchten over een film. Of het er ooit van gaat komen dat is niet zeker. Wat wel zeker is dat de vrienden bij velen een speciaal plekje in het hart hebben gekregen.

Lees ook: 18 typische momenten uit All-Stars, die iedere teamsporter herkent!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!