Alaaf! Zing mee met deze 12 grootste carnavalshits [+unieke bonus]


Via: ANP, onbekend, CC

Het carnaval staat weer voor de deur. Of je nu in je boerenkiel afzakt naar Kielegat of met een lekker drankje jouw licht opsteekt in Lampegat, het wordt weer drie dagen feest! Ook als je boven de rivieren woont heb je vast wel zin in een feestje! Daarom brengen wij je in de stemming met de grootste carnavalshits. Wedden dat jouw mooiste carnavalsherinneringen weer boven komen? Waar mogelijk hebben we de versies met tekst genomen zodat je lekker mee kunt zingen. Verder verhogen we de feestvreugde nog even met een bonus in de vorm van de grootste carnavalskraker van nu en de carnavalshit die geen hit mocht worden. Zet de speakers op vol volume en vorm een polonaise, dan roepen wij alvast “Proost” en “Alaaf!”

1. Sjeng aon de Geng – De Nachroave

Onder het pseudoniem ‘De Nachroave’ had de Limburgse volkszanger Frans Theuniz een gigantische hit met het nummer Sjeng aon de Geng. Zo was dit nummer uit de jaren ’90 goed voor een gouden single, twee vermeldingen in het Guiness Book of Records (langste receptie en langste polonaise ter wereld, beide op dit nummer) en een record voor Frans als beste Limburgse artiest en Limburgse artiest met de langste notering (26 weken) in de Mega top 100. Op de officiële carnavals-top 40 staat hij op nummer 1. Zing lekker mee, na een paar biertjes krijg je dat Limburgse accent ook als niet-Limburger wel onder de knie!

Advertentie

2. Glaasje op, laat je rijden – Sjakie Schram

In 1966 was Veilig Verkeer al bezig met een campagne om niet dronken achter het stuur te kruipen. De campagne ‘glaasje op, laat je rijden’ werd zo’n succes dat zanger Sjakie Schram, verder bekend van prachtige Nederlandse nummers als ‘Tante mien, mag ik jouw poesje even zien’ en ‘Manus Anus‘ met dit nummer een plekje bij de grootste carnavalshits scoorde. Ook in 2018 het motto nog steeds actueel en het lied nog steeds gezellig! Haak in, zing mee en zet de BOB subiet aan de cola!

3. Het Pizzalied – André van Duin

Niks ff wachten, polonaise en zingen! André van Duin begreep hier heel goed hoe je stemming kunt maken! “PIZZA…”

Advertentie

4. Mien waar is mijn feestneus – Toon Hermans

Toon Hermans kennen we natuurlijk vooral als een zeer talentvolle komiek en dichter. Soms maakte hij ook muziek. Met deze klassieker heeft hij 4 weken op 1 gestaan in de normale Top 40. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in ons overzicht met carnavalshits.

5. Leo – Ria Valk

Ria Valk is een van de weinige carnavalszangeressen van Nederland. Met ‘De liefde van de man gaat door de maag’ (‘worstjes op mijn borstjes‘) scoorde ze al een flinke carnavalshit. Toen ze het jaar daarop ‘Leo‘ uitbracht was haar naam als feestzangers gevestigd.

Haak in en galm mee, leeeeeooooooo…..

Advertentie

6. Marietje (Want in het bos daar zijn de jagers) – Hydra

Sommige bands zijn allang vergeten, terwijl iedereen hun muziek nog kent. Een van die bands is het Drentse Hydra. De band is vergeten, maar met carnavalshits als ‘Marietje’ (hai-lie, hai-loo) en ‘Als het gras twee kontjes hoog is’, komen ze elk carnaval wel een aantal keer door de speakers. Zijn we er klaar voor? Hai-lie, Hai-loo!

Hopelijk zit de stemming er bij jou nu net zo in als bij ons toen we deze lijst met carnavalshits samenstelden. Gezellig!!!!! Ben jij ook zo benieuwd welke beroemde carnavalskrakers er nog meer aankomen? Ga je dit jaar als Luizenmoeder of ben je benieuwd naar onze verboden carnavalshit? Lees snel verder op de volgende pagina en je weet het!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Robert Kroes

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!