1982: dit gebeurde er… De nostalgie van 1982 in beeld en geluid!


Het jaar 1982 heeft enkele bijzondere gebeurtenissen op het gebied van (spel)technologie teweeg gebracht, maar ook een ontwikkeling in geld mag niet ontbreken! Ben je geboren in 1982, kijk dan snel welke nostalgie jouw geboortejaar bracht!

Advertentie

Leukste gebeurtenissen van 1982

We hebben een lijstje opgesteld met de leukste gebeurtenissen van 1982! Hieronder de grappigste feiten van het jaar:

1. Eerste CD geproduceerd!

Onder andere Philips bracht in 1982 de eerste Compact Disc (oftewel CD) op de markt! Al snel werd het gevolgd door de eerste CD-speler dat jaar! Het gaatje in een CD is precies zo groot als een oud Nederlands dubbeltje (10 cent), omdat dit als maatstaf is genomen…

Advertentie

2. De commodore 64

In 1982 brengt de Amerikaanse computerfabrikant Commodore de Commodore 64 op de consumentenmarkt. De spelcomputer bestond uit een toetsenbord met ingebouwde computer, die aangesloten kon worden op de televisie.

3. Nieuw en mooi geld

De ontwerper Ootje Oxenaar kwam in 1982 met een nieuw design voor de briefjes van 50 (de zonnebloem), 100 (de snip) en 250 (de vuurtoren) Nederlandse gulden! Deze serie viel later in de prijzen als beste ontwerp van de 20e eeuw!

Grootste muziek hit van 1982

De grootste muziek hit uit het jaar was ‘June Lodge & Prince Mohammed’ met ‘Someone loves you honey‘:

Het beste album van 1982

Wat een geweldig concert van Simon & Garfunkel was het… Het beste album was hun live optreden in de naam: The Concert In Central Park. Geweldige klassieker, live gezongen…

Advertentie

De beste film van 1982:

Wie kent dit buitenaardse wezen niet. De beste speelfilm van het jaar 1982 was natuurlijk E.T. (the Extra-Terrestrial). De Science-fiction werd geregisseerd en mede-geproduceerd door Steven Spielberg!

Blijf betaalbaar en gemakkelijk (via Smartphone) op de hoogte, wat hier in de toekomst komt te staan! Maak handig gebruik van krantaanbiedingen.nl!

log in

reset password

Back to
log in