DIT was ‘m dus: de man achter de plaaggeest van Bassie en Adriaan!


Screenshot Youtube

Iedereen heeft vast vroeger wel naar Bassie en Adriaan gekeken. Je zult je vast wel nog de plaaggeest herinneren uit een van hun eerste televisieserie. Waarschijnlijk wilde jij vroeger ook altijd weten wie dat was.

De lach van de plaaggeest zal iedereen zich wel nog kunnen herinneren. Hij had een heel gemene lach. Misschien was jij er vroeger ook wel een tikkeltje bang van…

Advertentie

De bedenker van de plaaggeest…

De plaaggeest is bedacht door ene Joop van den Ende… ja die ene ja!. Hij wilde samen met Bassie en Adriaan een tv-serie maken. Zij hadden echter al een heel verhaal op papier staan, maar Adriaan liet nog wat openingen over. Daarop heeft de acteur die ook de plaaggeest speelt, de tekst nog flink aangepast. Maar TROS-functionaris Cees den Daas vond het verhaal nog steeds niet spannend genoeg. Daarom had Joop bedacht om ook nog ‘een plaaggeest’ in het verhaal toe te voegen.

Dit was de plaaggeest

De plaaggeest werd gespeeld door Jaap Stobbe. Wat veel mensen niet weten is dat Jaap ook nog een andere rol in de film had. Hij speelde namelijk ook Douwe. Douwe was in de film een vriend van Bassie en Adriaan.

Ik laad! Even geduld a.u.b.

Jaap Stobbe is een naam die je niet vaak hoort, maar toch heeft hij veel gedaan. Zo heeft hij gespeeld in o.a. de  film ‘Amsterdamned’, de televisieserie Baantjer, Madelief en Peppi en Kokki. Tegenwoordig woont Jaap Stobbe in Frankrijk en komt nog maar zelden op televisie.

Advertentie

Ik laad! Even geduld a.u.b.

De herinneringen van Bassie en Adriaan aan de plaaggeest

Zelf vinden Bassie en Adriaan de plaaggeest geen hoogtepunt uit hun carrière.  Er was namelijk heel veel kritiek op de plaaggeest. Veel kinderen vonden het namelijk te eng. Dit was ook de reden dat de plaaggeest nooit meer terug is gekomen op TV. Vanaf toen gingen ze met boeven werken en dit was een groot succes. Jarenlang keken kinderen naar Bassie en Adriaan, zelfs velen zijn er groot mee geworden.

Lees ook: 10 dingen die alleen ECHTE Bassie- en Adriaan-fans weten

Advertentie

Jaap Stobbe jarenlang boos op Bassie en Adriaan

Jaap Stobbe was samen met andere acteurs jarenlang boos op Bassie en Adriaan. Het zou gaan om een financiële onenigheid en het is niet bekend of ooit is opgelost. Er zijn zelfs meerdere rechtszaken over geweest.

Ik laad! Even geduld a.u.b.

Wilde jij vroeger ook altijd weten wie de plaaggeest was? Deel dit bericht op Facebook zodat jou vrienden ook eindelijk eens weten wie hij was.

log in

reset password

Back to
log in

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link