8 feiten over onze jeugdheld Diddl die je vergeten was… [+QUIZ]


Diddl, wie kent deze muis niet! Er waren veel kinderen die helemaal weg waren van dit kleine beestje en er was dan ook flink wat merchandise beschikbaar.

Diddl geschiedenis

Diddl is ‘geboren’ op 24 augustus 1990, toen kwam de eerste tekening van dit figuurtje naar buiten. Diddl is een springmuis, maar dat was op de eerste tekening nog niet het geval. Hier was Diddl een kangoeroe, maar dit werd later aangepast. De reden hiervoor was dat de kangoeroe niet knuffelig genoeg was. Diddl wordt getekend door de Duitser Thomas Goletz.

De naam Diddl is verzonnen, maar het moest een eenvoudig klank zijn die vooral lief, knuffelig en een beetje brutaal klonk. In de jaren daarna werd Diddl bijzonder populair.

Natuurlijk een mooie reden om herinneringen op te halen. Wat deed Diddl allemaal? Wie waren zijn vrienden ook alweer en weet jij nog wat zijn favoriete drankje was? Wij hebben 10 herinneringen aan Diddl op een rij gezet voor je!

1. Diddl woont in…

Diddl woont in Kaaskoekjesland in zijn kaasholletje onder de zolderboom aan de oever van de Maanschijnvonkelmeer. Ja echt!

kaaskoekjesland_1-copy

Advertentie

2. Diddl luistert naar…

Als hij geen avonturen beleeft, dan luistert Diddl naar knuffelige Diddl-rock!

diddlmuziek

3. Diddl is verliefd op…

Diddlina! Ze houdt erg van bloemen, zomerkleren, haarstrikjes en romatische cadeau’s van Diddl!

diddlina

4. Diddl drinkt…

Gaatjesberger Kaaslimonade! Want dat is nu eenmaal zijn favoriete drankje!

diddl

5. Diddl eet….

Sokkenlandse Grootgatige Superstinker! Ook al klinkt het niet lekker, Diddl is er dol op!

diddleet

6. Diddl had alles…

Boeken, pennen, schriften, knuffels, wasmanden, sleutelhangers, hartjes, mokken, kussen en natuurlijk nog veel meer merchandise!

Diddle1

7. In Diddl waren er ook nog…

Heel veel andere figuren zoals: Pimboli, Ackaturbo, Mimihopps, Vanillivi, Wollywell Galupy, Merksmir, Hampdiddl Bogart, Professor Blubberpeng, Bibombl, Milimits,Tiplitaps, Simsaly, Dimmdann, Lanunaly en Lolli Love Bear.

Advertentie

8. Diddl en zijn vijanden…

Diddl had ook vijanden! De Frog brothers maakte hem het leven af en toe flink zuur! Ze broers hadden ook namen in de serie: Fritt, Fratt en Friedl. Fritt was de baas, Fratt dik en Friedl erg lui.

frog_brothers

Diddl Quiz

Zo, nu ben je weer een beetje op de hoogte! Maar hoeveel weet je eigenlijk van Diddl? Wij hebben een QUIZ gemaakt! Doe snel mee en test je kennis!

diddlquiz1


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!