QUIZ | Hoe goed ken jij deze boybands en girlbands nog?


Via: flickr.com, Eric Mutrie, CC

Hoe zouden de Beatles kijken naar de boybands en girlbands uit de jaren ’90? In hun tijd kregen de Beatles de nodige aandacht en jaren erna was het de beurt aan vele andere boy-, maar ook girlbands. De één bleef wat langer hangen dan de ander, maar ze hadden één ding gemeen, wij waren gek op ze!

Waar kwamen al die boybands en girls bands vandaan?

In het begin van de jaren ’90 waren het met name boybands die het voortouw namen. De meeste kwamen uit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk en trokken de wereld over om de vele meidenhartjes het ter plekke te laten begeven.

Advertentie

De meeste boybands waren gecast en je moest het maar met elkaar doen. Dat ging vaak fout en leidde tot een breuk van de boyband. Ditzelfde gebeurde in een later stadium met girlbands als de Spice Girls, hoewel dit lange tijd goed leek te gaan.

Bij de fans kwam dit altijd als een donder bij heldere hemel. Voor sommige fans, met name meiden, was het een moment van treuren en intens verdriet. Alsof de wereld ophield te bestaan. Zou Nelson Mandela er ook om hebben gegriend? De madness rondom boybands en girlbands ging zo ver dat zelfs er ontmoetingen plaatsvonden tussen staatshoofden en groepjes zangers en zangeressen die eigenlijk gehypet waren:

Een overvloed aan boybands en girlbands

Er waren te veel groepjes jongens en meiden die nauwelijks konden zingen, een paar pasjes deden en toch enorm veel fans hadden. Als je nu luistert naar hun liedjes, hoor je meteen dat het geen nachtegaaltjes waren, met uitzondering van een paar. Hoe konden ze dan toch hit na hit scoren? Wat was zo magisch aan die boybands en girlbands? Was het omdat ze een droomleven leken te leiden? Hoe het ook zij, ze beheersten ons dagelijks leven. Iedere Hitkrant stond er vol mee.

Doe de boy- en girlband QUIZ!

Jaren verder zijn we ouder en wijzer maar zeg nou eerlijk, als er een oud plaatje van jouw favoriete boyband of girl band wordt gedraaid op de radio moet je toch wel een lachje onderdrukken, of niet? Maar hoeveel weet jij nog uit de periode, dat je die hard fan was van bijvoorbeeld BSB of Take That?

Advertentie

Lette jij toen ook op andere boybands en girl bands? Welke herken jij nog? Doe onze quiz en test je kennis. En uiteraard zijn wij benieuwd naar je score. Have fun!

Goeie score? Daag je vrienden uit!

En… hoe heb jij het ervan afgebracht? Wat kwam er bij jou uit als score? Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel om ook jouw vrienden uit te dagen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!