Boeken van toen: 14 klassiekers die je vroeger gelezen hebt


9. Pitty – Enid Blyton

Tussen de verplichte boeken en saaie kost door, lazen de meiden van mijn leeftijd veelal dezelfde boeken. Hoewel wij geen idee hadden hoe het kostschool leven was, Pitty veroverde massaal ons hart. Heb jij de hele reeks ook verslonden? Naarmate Pitty ouder werd, werd jij dat ook dus het bleef herkenbaar. Ook al was zij Engels, woonde zij niet thuis en had zij dus geen last van zeurende ouders ;).

Advertentie

10. De Olijke tweeling – Arja Peters

Hoe is het om tweeling te zijn? Vroegen wij ons dat allemaal niet af na het lezen van deze boekenreeks? Wist je trouwens dat niet alle delen door Arja Peters geschreven zijn? De reeks liep zo goed dat andere auteurs haar werk postuum overnamen.

Haal nostalgie terug 👉 click op plaatje!

11. De Vijf – Enid Blyton

Wilde jij vroeger ook detective zijn? Ikke wel! En dan rondreizen door Engeland en later Europa en mysteries oplossen? Dat was toch de ultieme tienerwens! Geen ouders! Ik geef eerlijk toe dat ik deze reeks zo weer zou kunnen lezen. Super spannend maar niet bepaald literair ;).

Haal nostalgie terug 👉 click op plaatje!

12. Koning van Katoren – Jan Terlouw

Wat leefde je mee met Stach, die 7 opdrachten moesten vervullen van de 6 verschrikkelijke ministers. Je dacht iedere keer weer, dit gaat ‘m niet worden, maar werd keer op keer euforisch. Wat een top-boek met, naast spanning en sensatie, ook een diepere betekenis…

Haal nostalgie terug 👉 click op plaatje!

13. De Griezelbus – Paul van Loon

Griezelen was leuk. Elkaar bang maken met urban legends, kijken naar horrorfilms en boeken lezen over vampieren, weerwolven en zombies. Paul van Loon hield ons wel bezig de Griezelbus boekenreeks. Ik heb er nog steeds nachtmerries van.

Haal nostalgie terug 👉 click op plaatje!

Advertentie

14. Matilda – Roald Dahl

Je had het zo met haar te doen: die arme Matilda! Wat een verschrikkelijke ouders en altijd zo achtergesteld. Gelukkig keert het tij en hoe…

Haal nostalgie terug 👉 click op plaatje!

Waar je ook opgroeide, of dat nou Groningen, Vlaanderen, Amsterdam of een pittoreske kleinere stad of dorp was, deze boeken (her) ken je ongetwijfeld.

Grappig hoe wij eigenlijk allemaal hetzelfde lazen. Zou dat tegenwoordig nog zo zijn nu iedereen schrijver lijkt te kunnen worden? Wij hebben toch wel een authentieke, onuitwisbare lijst boeken gelezen. Mis jij er eentje in de lijst? Deel deze dan in een reactie hieronder.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. ik mis nog de Dolle Tweeling serie van Enid Blyton. Net als de Pitty serie deze ook diverse keren overnieuw gelezen. En de serie over de hondenkennel De Wildhof van Helen Taselaar. Leuke is dat mijn dochter van 13 deze series uit mijn boekenkast heeft gekozen om te lezen.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!