11 oud-Hollandse zoetigheden die je bij oma en opa kreeg


7. Kandijstokjes

Geen suiker maar kandijstokjes om je thee mee te roeren. Dat zag er chique uit, denk ik. Omdat het op lolly’s leken, at ik ze het liefst ook zo op. En daarna was mijn thee afgekoeld en smaakte die ook mierzoet ūüėČ

.

Advertentie

8. Boterbabbelaars

Lekker misselijkmakend en toch blijven dooreten. Hierna kwamen snoepjes als Wherter’s maar dit blijft toch wel authentiek. Zo kennen wij ze echt.

Via: Wikimedia Commons | Catherine08, CC

9. Duimdrop/ metertje drop

Duimen is niet goed voor je en drop ook niet maar vroeger kon dat allebei gewoon. Het was toch ook briljant?! En behoorlijk lekker. Was je zo uren zoet mee. Ik zeg duim omhoog en Like. Wij zogen er zo een metertje van weg.

.

10. Rang Fruitzuurtjes

Lekker zonnig fruit. Vrolijke ronde snoepjes die per stuk verpakt waren en zo werden uitgedeeld. Wij namen ze voor Fruittella mee naar dagtripjes naar bijvoorbeeld de Efteling. Heerlijke tijden en zo een rolletje Rang leek oneindig veel snoepjes te bevatten!

11. Wilhelmina Pepermunt

Alle oma’s hadden Wilhelmina pepermunt in huis. Je was geen echte lieve oma als deze niet in de snoeppot lagen. Koop jij ze soms ook nog en denk je dan terug aan die heerlijke tijden bij oma op schoot, slurpend op een pepermuntje?

.

Advertentie

12. En dan kwam de doos…

Mocht je bovenstaande zaken niet herkennen van vroeger, is er grote kans dat je oma & opa onderstaande doos opeens tevoorschijn toverde… een machtig mooi moment!

Lag dit oud Hollands snoepgoed ook standaard bij jouw oma in de voorraadkast? Laat het ons dan weten in een reactie onderin. Vergeet het vooral niet dit artikel te delen met je oma en opa! Vraag hun trouwens waar zij haar boodschappen deed. Alle snoep uit haar kast leek van de kermis te komen. ūüėČ

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!