Zo vierde jij Sinterklaas: 8 typerende herinneringen


Via: Buurserstraat38 | Depositphotos.com

Super zenuwachtig was jij elk jaar. Vanaf het moment dat Sinterklaas in het land was, had jij je lijstje al klaarliggen en kon jij niet wachten tot het pakjesavond was. Onderstaande punten herken jij vast en zeker van vroeger.

Toen jij klein was en Sinterklaas voor jou ècht Sinterklaas was, vond jij deze tijd van het jaar de allerleukste. Op school maakte je knutselwerkjes voor Sinterklaas, thuis bakte je kruidnoten en je stak super veel tijd in het maken van jouw verlanglijstje.  Waarschijnlijk is het al een tijd geleden dat jij nog in Sinterklaas en Zwarte Piet geloofde, dus komen de onderstaande punten je nog bekend voor?

1. Het lijstje (a.k.a. het speelboek

Wanneer de sinterklaasperiode aanbrak, lagen de speelgoedboeken van de Bart Smit en Intertoys al bij jullie op de deurmat. Je bladerde het boek net zo lang door tot het bijna uit elkaar viel en koos allerlei dingen uit die op jouw lijstje zouden belanden. Nu maar hopen dat je alles ook echt zou krijgen!

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

2. De intocht

Dolblij was je als de sint eindelijk naar Nederland kwam. Je moest wel zorgen dat je op tijd bij de intocht was, anders stond je achteraan en kon je niks zien. Samen met je ouders stond je dan bibberend in de kou te wachten en sinterklaasliedjes te zingen.

_IGP6591

3. Het Sinterklaasjournaal

‘Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok’. Deze zin én de begintune heb jij honderden keren gehoord. Elke dag zat jij klaar om te volgen wat er allemaal gebeurde met Sinterklaas en zijn pieten. Bij elk probleem dat er ontstond was jij doodsbang dat jouw cadeautjes dit jaar niet zouden aankomen.

4. Schoen zetten

Een wortel voor Amerigo en een brief voor de Sint legde jij voor de schoorsteen. Je zong wel twintig liedjes voordat je naar bed ging en wanneer je de volgende ochtend beneden kwam, kon je je ogen niet geloven als er kruidnoten en een brief van Sinterklaas bij je schoen lagen.

.

5. Cadeaus!

Dé avond waar het allemaal om draaide: pakjesavond. De hele avond zat jij al in spanning en wanneer je hard geklop hoorde, rende je zo snel als je kon naar de deur om te kijken hoeveel cadeautjes er lagen. Meteen zocht jij uit of de grote cadeaus voor jou waren, want dat wilde je natuurlijk het allerliefst.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje

6. Zo blij!!

Als jij het cadeau kreeg dat op nummer één stond op jouw verlanglijstje was je zó blij. De Playmobil- of Lego-set waar je al weken naar hebt gekeken, stond nu eindelijk voor je neus. Je kon dan ook niet wachten om de doos open te maken en het meteen in elkaar te zetten.

7. ‘Maar dit wilde ik helemaal niet!’

In plaats van Sinterklaas bedanken voor het cadeau, zei je meteen dat je het cadeau dat je had gekregen helemaal niet op je lijstje had staan. Hoe lief het ook bedoeld was, dit wilde je gewoon niet. Hetzelfde geldt voor wanneer je vond dat je te weinig cadeaus had gekregen. Achteraf gezien best ondankbaar, maar toen kon je de teleurstelling niet zo goed verbergen.

Advertentie

8. Op school

Natuurlijk wilde je in de avond meteen met al je nieuwe speelgoed spelen, maar vaak moest je al snel naar bed. Als je een beetje geluk had, organiseerde je school op de dag na pakjesavond, een speelmiddag waarbij je je nieuwe speelgoed mee mocht nemen om mee te spelen en aan iedereen kon laten zien natuurlijk. Misschien deed je ook wel Sinterklaas-surprise op school.

Sinterklaas-234.jpg

Jouw leukste Sinterklaas-herinneringen?

Waar denk jij meteen aan als je terugdenkt aan vroeger? Welke Sinterklaas-herinneringen leven bij jou nog het meest? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook: 17 x Zwarte Piet: de verschillende functies van de Pieten!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!