Flippo’s: deze 10 weetjes over de grootste rage van de 90’s wist jij NIET!


6. Flippo’s speciaal voor personeel

Met kerst zijn er speciale flippo’s uitgeven die alleen bedoelt waren voor het personeel.  Deze setje zijn zeer zeldzaam en bestaat uit 10 flippo’s met een kerstafbeeldingen.

Advertentie

7. Scholen wilde flippo’s verbieden

Sommige scholen wilde flippo’s verbieden. Dit omdat leerlingen meer bezig waren met flippo’s dan met de les. Hier wist Snackfabrikant Smith wel een oplossing voor, ze gingen op de achterkant van flippo’s sommen zetten. Hierdoor konden de flippo’s tijdens een rekenles gebruikt worden.

.

8. Een oudere vrouw overleed door een flippo

In 1996 is een oudere vrouw overleden door een flippo. Tijdens het eten van chips heeft ze per ongeluk een flippo opgegeten. Hierdoor stikte de vrouw en kwam helaas te overlijden. De Minister wilde toen een verbod toen op flippo’s, maar uiteindelijk is dit er niet gekomen.

Advertentie

9. Zoveel Flippo’s zijn er ongeveer verspreid

Er zijn ongeveer 300 miljard flippo’s verspreid. Tot ongeveer 2000 waren de Flippo’s een ongelooflijk rage in Nederland, waarbij de flippo niet weg te denken was op de schoolpleinen…

.

10. Deze man heeft de flippo’s bedacht

De flippo’s zijn bedacht door Hans Zandvliet. Tijdens een vakantie zag die kinderen spelen met kartonnen schijfjes. Dat heeft hem op het idee bedacht om flippo’s te gaan uitgeven.

Deel dit bericht op Facebook en tag een vriend die nog steeds flippo’s spaart!

log in

reset password

Back to
log in