Flippo’s: deze 10 weetjes over de grootste rage van de 90’s wist jij NIET!


Flippo's
Screenshot Youtube

Bijna iedereen heeft vroeger wel eens met de zogenaamde ‘flippo’s’ gespeeld. Flippo’s waren razend populair. Misschien is dit wel een van de grootste rages ooit geweest in Nederland.

Die goede oude Flippo…

Je weet nog wel… bij aankoop van een zak chips kreeg je gratis flippo’s erbij. Er werd veel meer chips gegeten dan normaal doordat Smiths deze actie bedacht had. Sterker nog, de zakken werden juist gekocht om die gekke plastic schijfjes (en de chips al dan niet gegeten)! Wij hebben 10 leuk weetjes die jij vast niet wist over de flippo’s. Vooral nummer 8 is eigenlijk wel een beetje schrikken.

Advertentie

1. 8 april 1995

Op 8 april 1995 heeft Snackfabrikant Smiths voor het eerst flippo’s in zakken chips gestopt. Dit bleek al meteen een groot succes te zijn.

2. Je kon ook dingen bouwen met flippo’s

Wat veel mensen niet wisten, was dat je ook dingen kon bouwen met flippo’s. Je kon er hele kunstwerken mee bouwen door de kleine gleuven aan de zijkant!

3. Joker flippo’s

Vroeger waren er ook joker flippo’s. Deze kon je opsturen naar Smith en je kreeg dan een flippo naar keuze terug. Hierdoor was het een stukje gemakkelijker om je collectie helemaal compleet te krijgen.

4. Pokémon

De flippo’s waren zo groot succes dat er later ook nog een Pokémon-serie is uitgeven. Alleen waren de Pokémon-flippo’s ietwat minder succesvol…

Advertentie

5. Reclame

Toen de eerst tv-reclame op tv kwam waren de flippo’s al niet meer aan te slepen. Eigenlijk was de tv-reclame niet nodig geweest om bekendheid te geven. Ze hadden namelijk al veel mond-tot-mond reclame.

Lees verder op pagina 2! Wist jij #7?


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!