12 dingen die je nog niet wist over The Fairly Odd Parents


De Fairly Odd Parents is na Spongebob de langslopende Nickelodeon-serie. In deze tekenfilm maken we kennis met Timmy en zijn peetouders. Hij mag alles wensen wat hij maar wil. Wist jij deze 12 dingen al?

Keek jij naar de Fairly Odd Parents?

Laten we eerst even wat herinneringen ophalen aan de inmiddels nostalgische (maar nog steeds lopende) tekenfilm serie op Nickelodeon! Het draait natuurlijk allemaal om Timmy Turner uit Dimmsdale. Stomme ouders, die nooit naar hem luisteren, een vervelende leraar (Crocker) en die gemene oppas Vicky. Timmy is ongelukkig en dat merken ze zelfs in de feeënwereld.

Hij krijgt zowaar twee feeënpeetouders toegewezen (Wanda en Cosmo), die iedere realistische wens van Timmy in vervulling kunnen laten gaan. Geweldig toch? Al leert Timmy, dat dit niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Nog even terugblikken op de intro:

We gaan hieronder verder met 12 zaken, die je waarschijnlijk nog niet wist van de serie! Laat in een reactie onderin weten, welke jij het leukst vondt (ook als we er nog eentje zijn vergeten)! Veel plezier…

Advertentie

1. 17 jaar oud

De Fairly Odd Parents bestaan al 17 jaar! De eerste aflevering werd uitgezonden op 30 maar 2001!

2. Het idee van Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents is ontstaan vanuit het idee dat iemand gemakkelijk van de ene naar de andere plek kan reizen, door middel van magie. Het leek de makers nog leuker wanneer dit in de handen van een ander lag.

3. Kapsel van Wanda

Het kapsel van Wanda is gebaseerd op Wilma Flintstone. Wij zien de gelijkenissen wel, jij ook? Hieronder zie je Wanda:

En het kapsel van Wilma uit The Flintstones:

4. Pet van Timmy

Het was de bedoeling om Timmy een blauwe pet te geven, maar de inkt van de marker van de tekenaar was op, en daarom probeerde hij de kleur roze. Dat beviel wel en is eigenlijk zo gebleven.

Advertentie

5. Inspiratie voor Fairy World

Timmy reist in de tekenfilm regelmatig naar Fairy World. De inspiratie hiervan was Disneyland!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!