De waarheid achter ‘I will always love you’ van Whitney Houston


Via: screenshot Youtube

Er zijn een aantal songs, die elke tiener uit de jaren 90 heeft meegekregen. ‘I will always love you’ van Whitney Houston is daar eentje van! Toch schuilt er een groot geheim achter deze klassieker…

Waarschijnlijk heb jij het nummer al meerdere keren voluit meegezongen en ben je daarbij de laatste uithaal zeker niet vergeten. Vraag is wel of je er goed bij kon, want dat was toch een specialiteit van Whitney Houston. Op bijna ieder feestje kwam de klassieker ‘I will always love you’ wel terug en ook in de bekende tv-audities is het nummer veelvuldig voorbij gekomen!

Advertentie

Geweldige top-hit van Whitney Houston

Dat de hit van Whitney Houston niet onopgemerkt is gegaan in België en Nederland is logisch. Het is één van de grootste hits allertijden en tot op heden nog de best verkochte single door een vrouw! Het lied behoorde tot de soundtrack van The Bodyguard, waar ook Whitney Houston zelf een hoofdrol in speelde.

I will always be surprised…

Toch kleeft er voor vele 90’s liefhebbers een grote verrassing aan de grote hit, waar ze mee zijn grootgebracht. Zelfs bij onze redactie was het er even stil van. Waren we net bijgekomen van het geheim van Natalie Imbruglia’s Torn, krijgen we dit erbij…

I will always love: COVERS!

Helaas is de mooie Bodyguard-hit niet zo origineel als iedereen dacht. De originele versie van het lied stamt al uit 1973, waarbij de niet onbekende zangeres Dolly Parton de eer had om het nummer te schrijven en te vertolken. Ze schreef dit nummer voor haar muzikale partner, nadat ze besloot een solo-carrière na te streven…

Een leuk feit is, dat toen Whitney Houston haar Grammy Award voor ‘Record of the year’ in 1994 won, deze werd uitgereikt door… Dolly Parton! Deze laatste heeft het vernieuwde bereik (inclusief royalty’s) van haar nummer altijd zeer op prijs gesteld!

Advertentie

Nog alles in orde?

Hopelijk heb je het nieuws goed verwerkt. Hoewel covers vaker voorkomen, is het (volgens ons) altijd even schrikken als je hoort dat zo’n klassieker ook gewoon overgenomen is. Natuurlijk heeft Whitney Houston dit perfect gedaan, maar toch…

Welke versie?

Nu zijn we natuurlijk benieuwd: wat vind jij hiervan en welke versie is jouw favoriet? laat het ons weten in een reactie onderin en vergeet dit nieuws niet te delen met je vrienden!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!