De waarheid achter het mysterieuze ‘A113’ in Disney en Pixar films!


Wisten jullie dat A113 heel vaak in Disney en Pixar films te zien is? Heb jij het al gespot? En wat betekent het eigenlijk? Wij vertellen je de waarheid achter het mysterieuze ‘A113’ in veel Disney en Pixar films!

A113

A113 komt in heel veel Disney en Pixarfilms voor. Het zit altijd een beetje verstopt, waardoor het je niet direct opvalt. Hier een paar voorbeelden!

1. Lilo & Stitch

Lees ook: 12 dingen die je NIET wist over Lilo and Stitch!

Advertentie

2. Finding Nemo

3. Cars

4. Cars 2

5. A bug’s life

6. Inside Out

7. Wall-E

Advertentie

Maar wat betekent dit nou eigenlijk?

Is A113 gewoon een willekeurig nummer, of heeft het ook nog een betekenis? We kunnen vertellen dat het wel degelijk een betekenis heeft. A113 was het klaslokaal van het California Institute of Arts. Hier zaten de makers van de eerste animatiefilms om les te krijgen. A113 wordt daarom gebruikt als een soort eerbetoon aan de studenten daar. Het is een grapje geworden, dat is geïntroduceerd en nu meermaals wordt gebruikt in films. Als je er goed op gaat letten, zul je merken dat A113 echt heel vaak voorbij komt…

Succes met zoeken!

Is jou dit getal ooit opgevallen in Disney-films? Laat ons in een reactie onderin weten, waar jij het eventueel eerder hebt gezien!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!