‘Waar is Wally’ bestaat 30 jaar! 14 hilarische weetjes om het te vieren!


Waar is Wally is een populaire reeks prentenboeken waarbij het de bedoeling is om de ietwat gek uitziende man te vinden. Er is, naast de verstopte en herkenbare Wally, op deze prenten heel erg veel te zien. Onze rood-wit gestreepte vriend bestaat dit jaar alweer 30 jaar! Wie heeft er in zijn jeugd nou niet keihard naar dit vrolijke figuurtje gezocht? Om te vieren dat Wally 30 jaar bestaat, hebben we wat leuke feitjes op een rij gezet voor je!

1. Waar is Wally?

Waar is Wally is een prentenboekenreeks die van oorsprong uit Engeland komt. De tekenaar is Martin Handford, die in totaal zeven prentenboeken tekende. Het eerste boek verscheen in 1987, en daarmee bestaat de reeks alweer 30 jaar!

Advertentie

2. Zie Wally maar te vinden

De uitdaging was om Wally te vinden in een grote tekening vol gekke afbeeldingen en figuurtjes. Wally viel altijd op met zijn wit met rood gestreepte trui, maar waar was hij in hemelsnaam? Later in de reeks moest je niet alleen Wally, maar ook zijn vrienden en andere voorwerpen zoeken.

3. Wally in Amerika

In Amerika kreeg Wally de naam Waldo. Wij kennen hem, net als de Britten als Wally… Toch heeft hij nog meer namen:

  • Frankrijk – Charlie
  • Hindi – Hetti
  • Noorwegen – Willy
  • Kroatië – Jura
  • Duitsland – Walter
  • Denemarken – Holger

4. Where’s Waldo videospel

De game-ontwikkelaar Bethesda heeft een videogame ontwikkeld met Wally. Later maakte dit bedrijf populaire games zoals Fallout. Ook kwam de Nintendo DS met een spel van Wally. De merchandise hield daar echter niet bij op (click maar op plaatje)…

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

5. Tekenfilm

Er bestond ook een tekenfilm met Wally in de hoofdrol!

6. Guiness book of world records

In 2011 kwamen er 3.872 mensen bij elkaar allemaal gekleed als Wally. Hiermee werd er een wereldrecord gebroken.

Advertentie

7. Topless vrouw op het strand

In een van de boeken is een scene getekend met een topless vrouw op het strand. Later werd dit aangepast, omdat dit écht niet kon. Toen droeg ze keurig een bikini.

Er was nog meer topples… ervaar het op de volgende pagina!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!