10 x vuurwerk dat je als klein jongetje in je rugzak had!


Vuurwerk als jong ventje… Je kon er zo blij van worden! Daarom laten we die tijden nog even herleven! Welke herken jij nog?

Advertentie

6. Vuurwerkpakket

De meeste vuurwerkpakketten waren natuurlijk veel te duur en zogen al je zakgeld in een klap op, maar gelukkig waren er ook een paar goedkope pakketten. Zo hoorde je er toch bij!

7. Nitraten

Er waren natuurlijk altijd kinderen die de grens opzochten. Voor deze durfals (of sukkels) waren er nitraten. Rotjes met de kracht van een handgranaat.

Advertentie

8. Strijkers

Deze levensgevaarlijke (illegale) knallers die je afsteekt alsof je een lucifer aansteekt, waren ook razend populair.

9. Lawinepijl

Deze vuurpijl werd in Duitsland gewoon verkocht. In Nederland waren ze illegaal en dat was niet voor niets! Deze vuurpijlen vol met kruit zorgen voor een gigantische knal. Dit vonden wij jochies natuurlijk helemaal geweldig!

Advertentie

10. Sterretjes

De sterretjes mogen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Hoewel je op je 12e waarschijnlijk zelf vindt dat je hier te oud voor bent, kan niemand deze leuke sterretjes weerstaan!

Krijgen jullie alweer kriebels? Welk vuurwerk had jij in je rugzak zitten? Laat het ons weten in de comments op Facebook! Gelukkig nieuwjaar iedereen!

log in

reset password

Back to
log in