Deze 10 vervoersmiddelen had je als kind in de 80’s en 90’s


6. Skateboard

Pepsi wist eind jaren ’70 het gevoel wat je als kind krijgt tijdens het skateboarden al goed in beeld te brengen. De wind in je gezicht, samen trucjes doen met je vrienden, vallen en opstaan en weer doorgaan. Wij dronken alleen geen Pepsi, maar Yogho! Yogho!

Advertentie

7. Fiets, of ja een coole dan!

Je moest wel versnellingen hebben, anders had je geen coole fiets. Toen Mcdonalds nog mocht hadden zij in samenwerking met BMX een reclame gemaakt. Die was voor veel stoere kids het moment om te gaan zeuren om die fiets. Maar het was ook wel een verleidelijke reclame.

8. De step

Steppen was vroeger een total work out. Niet alleen was dit vervoersmiddel zwaar, de wegligging was ook niet al te best. Ieder kiezeltje op de weg was voelbaar.

Via: Wikimedia Commons | Michiel1972, CC

9. De skatebike: je knieën…

De skatebike was een korte rage maar op dit vervoersmiddel kwam je overal heel snel, je kon overal tussendoor, alleen was het een tikkie gevaarlijk. Maar dat bleek achteraf pas.

Lees ook: 7 herinneringen aan die gave omgekeerde driewieler!

10. Stunten met de slee

In de winter had je natuurlijk andere vervoersmiddelen. Eentje waarmee je over de weg mocht, was je slee. Als die eruit mocht, was het gegarandeerd geweldig leuk buiten! Dan bleef de rest van het spul netjes in de schuur.

Advertentie

Jouw vervoersmiddelen als kind?

Het was af en toe hard werken, maar wat moest je anders? Je skates, fiets en alle andere vervoersmiddelen waren onmisbaar. Herinner jij je nog als er een wiel ergens af lag? Of een ketting? Drama toch? Deel die ondraaglijke momenten met ons in een reactie hieronder.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!