Deze 12 verdwenen mode trends hoeven niet terug te komen


Via: flickr.com | Alan Light, CC

Het is niet zo moeilijk om jezelf uit te lachen als je denkt aan de mode trends waar je vroeger aan meedeed. Het maakte niet uit hoe belachelijk het eruit zag, als jouw idool het droeg, dan moest jij het ook hebben. Anders was je natuurlijk niet cool. Maar oef wat hebben wij een aantal misdadige modeblunders begaan in onze jongere jaren. Call the fashion police 😉

.

Advertentie

1. Witte jeans

Hoe hield je witte jeans schoon? Niet! Na 1 minuut zat er ergens een vlekje. Dat kon al komen door een vliegje wat zichzelf doodvliegt tegen je been. Vooral in de zomer zag je ze lopen met hun witte jeans. Ik zeg ze omdat ik daar niet aan meedeed. Die foto’s heb ik verbrand dus daar is geen bewijs van! Deze white jeans van Levi’s lag niet bij mij in de kast! Leugens zijn het!

.

2. Slopsokken/ beenwarmers

Herinneren jullie je Jane Fonda nog? Zij is dé vrouw die ons massaal aan het sporten kreeg met haar video’s. Haar work-out was baanbrekend en razend populair. Ze was gewoon een fitness guru met star quality en beenwarmers. Die drie leken toen goed te gaan maar moesten wij haar deze mode trend zo nodig volgen? En wij droegen de slopsokken echt overal, niet alleen tijdens het sporten.

Via: imdb.com, CC

3. Kniekousen

Nog steeds heel gewild in Aziatische landen maar ook in dit kouwe kikkerlandje liepen wij massaal met kniekousen. Je had ze in allerlei geuren, kleuren en maten maar ze hadden één ding gemeen: ze zakten constant af of zaten net boven de knie zó strak door het elastiek dat het een afdruk achterliet. Leuk zo een patroon boven je knie. Krijgen we later met zijn allen spataderen, denk je?

Via: pxhere.com, CC0

4. Zonneklep

Had je geel, groen, rood of roze? Ik ga niet eens vragen of je een zonneklep had, want die had je ongetwijfeld. Dan je zonnebril er nog extra bij want dat maakte het plaatje helemaal af. Hoe kwamen wij erbij? En weet je nog hoe snel ze kapot gingen? Altijd dat plastic!

5. Oilily meuk

Oh wat waren die Oilily zoet, snoezig en oh zo tuttig! Al die kleuren bij elkaar, veels te bont. Kakelbont is een beter woord. Spuuglellek mag je het ook noemen. Nee, ik was geen fan. En die sjaaltjes waren het ergst. Deze mode trend was opvallend maar voor een niche.

.

Advertentie

6. Mouwophouders

Vroeger was een baggy trui helemaal in maar er was één groot nadeel, de mouwen waren te lang. Daar was een goedkope maar niet geheel pijnvrije oplossing voor. De mouwophouders waren handig maar op soms kwamen de haren op je arm ertussen te zitten en dat was een soort gratis harsbeurt.

Via: pinterest.com

Nog 6 verdwenen modeverschijnselen, die we niet echt op missen op de volgende pagina. Waarschijnlijk heeft iedereen gezwommen met die waterschoenen… (zie 11.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!