10 trends uit de jaren 90 met warme herinneringen!


De jaren 90, wat een mooie jaren waren dat met veel iconische producten en gewoontes. Wij hebben 10 trends voor je op een rij gezet die je nu misschien niet meer helemaal snapt. Maar ze waren erg, allemaal.

1. Fopspenen, in alle soorten en maten

Ken je ze nog, die fopspenen van plastic of glas. Ze lagen op de dressoir, schoorsteen of hingen om je nek of arm. Kleurrijk, doorzichtig of juist glimmend zwart, ze waren er in allerlei soorten en maten. Deze speentjes waren een echte trend in de 90’s, maar als ik nu terugkijk denk ik, waarom?

Advertentie

90sSpenen

2. Flippo’s

In de 90’s kocht je geen chips om chips te eten, maar voor de Flippo’s. Zak open, graaien naar de Flippo’s en snel checken of je hem al had. Er waren verzamelalbums, verschillende series en allerlei spelletjes om Flippo’s te winnen of verliezen… Die goede oude tijd *zucht*.

90sflippo's

3. Lichtjes in je schoenen

Bij elke stap die je zet, een knipperend lampje. Hoe hip was dat. Als je er nu aan terug denkt is het misschien wat kitscherig, maar wat vonden we dat fantastisch toentertijd. Oh ja, een Reebook Pumps, met een klein pompje op de tong om, jawel, de tong van je schoenen op te pompen.

90sLichtjesschoenen

Advertentie

4. Tamagotchi

Ook deze ken je nog wel, de virtuele beestjes die je elke dag moest verzorgen en eten geven. Deed je dit niet, dan gingen ze dood en moest je weer opnieuw beginnen. De ultieme prestatie? Je Tamagotchi 99 dagen in leven houden, om vervolgens weer opnieuw te beginnen…

90sTamagotchi

Advertentie

5. Gabbers en hakkuhhh

In de jaren 90 kwamen de gabbers, maar vooral ook het hakken op. Iedereen deed het, veel mensen luisterden naar de snoeiharde hardcore-muziek en de hit ‘gabbertje’ werd grijs gedraaid en aangevraagd op The Box. Hakkuhhhhhh

Kijk snel verder op pagina 2 voor de laatste 5 briljante 90’s trends!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!