Deze titelmuziek van Toots Thielemans ken jij ook ZEKER nog!


22 augustus 2016 gaat als de trieste dag in de boeken, dat Jazz- en harmonica-legende Toots Thielemans is overleden… Één werk in het bijzonder zullen velen kennen!

Advertentie

De Belgische Jean Baptiste Frédéric Isidor ‘Toots’ Thielemans is op 94-jarige leeftijd overleden. De jazz-legende uit Brussel is wereldberoemd geworden met zijn harmonica, die hij in gebruik had genomen om zijn longen te trainen (hij had astma). Naast harmonica speelde hij uitstekend gitaar, waarbij hij zelfs een inspiratie is geweest voor de Beatles.

Toots Thielemans & Baantjer

De meesten mensen in Nederland kennen Toots Thielemans waarschijnlijk van de intro van de nostalgische misdaadserie Baantjer. Of velen ook wisten dat hij de titelmuziek (Circle of Smiles) voor de Cock (met C O C K) heeft gecomponeerd, is maar de vraag. Daarom hier een ode aan een geweldig muzikant, waarde lage landen trots op mogen zijn!

Advertentie

Hier nog een live-versie van de bekende Baantjer-intro:

Toots Thielemans & Turks Fruit

Maar er is nog een bekend deuntje uit de Nederlandse filmgeschiedenis, die stevig verbonden is met de bekende klanken van Toots Thielemans… Luister en huiver!

Advertentie

RIP Toots Thielemans…

log in

reset password

Back to
log in