The Vengaboys: hoe gaat het NU met ze (21 jaar na hun debuut)?


Via: screenshot youtube.com, CC

Waarschijnlijk kun je nog steeds genoeg nummers van The Vengaboys meezingen; ze gaan dan ook al een tijdje mee! Hoe staat het nu met de groep en hoe zien de bandleden er inmiddels uit? We zochten uit het hoe het NU met ze gaat, ruim 21 jaar na hun debuut…


Weet je nog? The Vengaboys!

Een Nederlandse dance-groep, waarvan het succes ver buiten de landsgrens reikte. Er zijn er niet heel veel van, maar The Vengaboys hoort daar zeker bij. De band maakte zogenaamde eurodance en eurohouse; een ietwat opgewekte commerciële stroming, die inspeelde op de house- en technorage. De groep bestond uit vier ‘karakters’, namelijk: Armygirl, Doll, Cowboy en Sailorboy. The Vengaboys braken door in 1997, nadat de Nederlandse producers DJ Delmundo en Danski vier zangeressen en zangers hadden verzameld in Spanje.

Advertentie

The Vengaboys bestond bij oprichting uit de volgende zangers: Kim Sasabone, Denise van Rijswijk, Robin Pors en Roy den Burger. Over de looptijd van de band hebben er wat wissels plaatsgevonden, maar een groot aantal van hun grootste hits hebben ze in deze samenstelling bereikt!

We kennen de Vengaboys natuurlijk allemaal van hun grootste hits Up and down, We like to party en Boom, boom, boom, boom!, maar ook hun eerste hits haalden al een hitnotering. Tot midden 2000 bleef de groep hits produceren. Hierna ging het minder hard en, naast het vertrek van Robin Pors, verlieten begin 2002 ook Denise van Rijswijk en Yorick Bakker de groep. De groep ging nog even door, maar besloot enkele jaren daarna te stoppen.

Wist je dat…

  • DJ Delmundo en Danski, eigenlijk staan voor Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen. Zij reden in een oude schoolbus langs de Spaanse stranden en organiseerden hier illegale feesten.
  • De naam Vengaboys komt van een opnamesessie voor een eerder project van de producers: Nakatomi. Een Spaanse gastzangeres gebruikte hier erg vaak het woord ‘benga’.
  • Voor oprichting van de daadwerkelijke groet, werd frontzangeres Kim Sasabone in eerste instantie gecast voor de videoclips. De dansers van de optredens playbackten dan ook…

Herinneringen ophalen

Advertentie

Nog zo’n gouwe ouwe…

Hoe is het nu met de Vengaboys?

In 2007 volgde een comeback, waarbij de drie van de oorspronkelijke vier bandleden weer samen optreden. Hoe het nu met band en bandleden gaat, kun je op de volgende pagina lezen!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!