The Flying Doctors 31 jaar later: hoe is het nu met de artsen en piloten?


De Australische serie The Flying Doctors was eind jaren ’80 en begin jaren ’90 het kijkcijferkanon van de VARA op de zaterdagavond. Urenlang zwijmelden we over onze favoriete artsen en piloten. Maar hoe zou het nu, 31 jaar later, met ze zijn?

The Flying Doctors: weet je nog?

Wat een geweldige serie was het toch! Heerlijk, de afwisseling van het stoere en mooie werk, met de romantische verhaallijnen. Laten we even goed inkomen in de serie:

Advertentie

Nu dat we weer een beetje in het oude verhaal zitten, is het natuurlijk leuk om te zien of je dit moment nog herkent:

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Zo kwam hij terug in de serie. Dokter Tom Callaghan. De bekendste en meest geliefde dokter uit de serie vertrok omdat hij zo nodig in Afrika moest gaan werken in plaats van in Coopers Crossing. En dat vond niet alleen dokter Chris Randall heel erg.

1. Dokter Tom Callaghan (Andrew McFarlane)

Ook de terugkeer van dokter Tom was helaas maar tijdelijk. Andrew McFarlane, die voor ‘The Flying Doctors’ al grote populariteit had verworven in de serie ‘The Sullivans’, vertrok na 43 afleveringen opnieuw om alleen nog maar terug te keren in de reünie aflevering ‘The Good Book’.  Sindsdien heeft hij in vele series en toneelstukken gespeeld. Een bijzonder gastoptreden was in ‘A Place tot Call Home’ waarin hij herenigt werd met Brett Climo, in ‘The Flying Doctors’ zijn collega en vriend David Ratcliffe.

Via: ‘Devils Playground’ (2014)

2.  Dokter Chris Randall (Liz Burch)

Nadat Liz Burch ‘The Flying Doctors’ verliet heeft ze nog diverse rollen op TV gespeeld. Ze is ook gaan schrijven, maar voor het grote publiek verdween ze in de anonimiteit tot 2009. Toen haalde Nienke Eijsink haar daar weer uit met haar documentaire ‘Fan’ waarin Eijsink liet zien welke invloed Liz Burch en haar personage Chris Randall hadden op haar leven. Liz Burch vloog naar Nederland voor de première en was ook te zien bij De Wereld Draait Door.

3. Piloot David ‘Gibbo’ Gibson (Lewis Fitzgerald)

Na zijn vertrek uit ‘The Flying Doctors’ bouwde Lewis Fitzgerald verder aan een succesvolle carrière als acteur en regisseur. Zo was hij onder andere regisseur van de zeer populaire serie McLeod’s Daughters.

Advertentie

4. Dokter Geoff Standish (Robert Grubb)

Na een hele lange tijd Geoff Standish te hebben gespeeld ging Robert Grubb naar het toneel waar hij vooral veel musicals heeft gedaan. Zo af en toe is hij ook nog te zien op TV.

Via: The society murders’ (2006)

5. Piloot Sam Patterson (Peter O’Brien)

Peter O’Brien was al een tieneridool toen hij als Sam Patterson in ‘The Flying Doctors’ verscheen. Hij had toen al een aantal jaren Shane Ramsey gespeeld in ‘Neighbours’en hij was zeer populair. Ook na’The Flying Doctors’ heeft Peter O’Brien een mooie TV en film carrière opgebouwd. Daarnaast is hij in 2009 getrouwd met Miranda Otto, die in twee delen van ‘The Lord of the Rings’ speelde.

.

Advertentie

6. Dokter David Ratcliffe (Brett Climo)

Terwijl het Flying Doctors minnend publiek nog aan het bijkomen was van de vreselijke dood van dokter David Ratcliffe ging Brett Climo, voor ‘The Flying Docters’ al een bekende acteur uit ‘A Country Practice’ verder met een volgende succesvolle rol. Hij speelde priester Collin McGregor in ‘Snowy River: The McGregor saga’. Hij bleef daarna rollen spelen onder andere weer een arts in de ziekenhuisserie ‘All Saints’. Er volgde vervolgens vooral veel gastrollen tot hij in 2013 geselecteerd werd voor de rol van George Bligh in ‘A Place to Call home’, een zeer succesvolle serie die ook in Nederland is te zien. Het vijfde seizoen wordt op dit moment gemaakt. Andrew McFarlane speelde een gastrol in deze serie.

Via: ‘A Place to Call Home’

Leuk om te zien, is dat Brett Climo en Andrew McFarlane weer samenwerken in een ziekenhuiskamer:

Via: ‘A Place to Call Home’

Benieuwd hoe het met zuster Kate gaat? Lees snel verder!

log in

reset password

Back to
log in