Dit zijn de 14 talentenjachten die JIJ vroeger hebt gekeken!


Bron: ANP (KIPPA) / Youtube screenshot

Al jarenlang zijn talentenjachten populair op televisie. Holland’s Got Talent of X-factor zijn natuurlijk bekend, maar doen alweer af bij de nostalgische shows van vroeger! De ouderwetse talentenshows waren ook niet zonder succes en hebben ons een groot aantal artiesten opgeleverd, denk maar aan Marco Borsato of Helmut Lotti!

Maar ken jij alle talentenshows van vroeger nog wel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de talentenjachten die vroeger op televisie waren. Vooral nummer 10 zal jij je wel nog goed kunnen herinneren.

Advertentie

1. Mini Playbackshow

In de Mini Playbackshow gingen kinderen helemaal los op de muziek samen met presentator Henny Huisman.

Lees ook: 12 redenen waarom de Mini-playbackshow vroeger zo geweldig was!

2. Starmaker

Na realityshow Big Brother, nam een groep van 12 muzikanten intrek in het Big Brother huis. De muzikanten kregen workshops en zouden uiteindelijk een band vormen. Iedere week viel er iemand af totdat er 6 ‘bandleden’ overbleven. Het resultaat van deze show was de band K-otic (met o.a. Sita).

3. Nieuwe oogst

Waarschijnlijk zullen de meesten dit programma niet heel bekend voorkomen. Maar als je het zelf niet kent, heb je misschien je ouders wel eens hebben horen praten over dit programma. Nieuwe Oogst was namelijk een van de eerste talentenjachten op de Nederlandse televisie.

Advertentie

4. Popstars

Vooral de audities waren altijd leuk bij Popstars om te kijken. Sommigen konden echt helemaal niet zingen. Het leek soms eerder op een comedy voorstelling.

5. Your Big Break

RTL 4 heeft vele talentenjachten getoond. Eentje daarvan was ‘Your Big Break’ in 2000. Het programma werd gepresenteerd door ex-TMF-VJ Fabienne de Vries. Hoewel Jody Bernal de talentenjacht niet won (hij werd 2e), is zijn single, komende uit deze show, wel tot #1 gestegen!

Advertentie

6. De Nix-factor

De Nix-factor was eigenlijk een heel gek programma. In dit programma gingen ze niet op zoek naar de beste zanger maar juist naar de slechtste. Sommige deelnemers die auditie kwamen doen, waren zelfs te goed en werden weer naar huis gestuurd.

7. Showmasters

In Showmasters gingen ze opzoek naar talenten om televisieprogramma’s te presenteren. Ook Jochem van Gelder heeft aan Showmasters meegedaan. Wat een broekie was hij toen nog!

log in

reset password

Back to
log in