Dit zijn de 6 mensen achter de stemmen van Rocket Power!


Wanneer je thuis kwam van school keek jij, net als heel veel andere kinderen, naar Rocket Power. Waarschijnlijk heb je het wel uren gekeken, maar wist je ook dat de personages werden ingesproken door deze mensen?

Ken je Rocket Power nog?

Ze skateten, surften en deden aan streethockey. Waarschijnlijk wilde jij ook net zo zijn als Otto, Twister, Reggie of misschien wel Sam. Deze vriendengroep was stoer en super sportief. Grote kans dat jij ook een skateboard kocht om je als een echt Rocket Power-personage te voelen.

Laten we eerst even herinneringen ophalen. Ken je de titelsong nog?

Vanaf 2001 was Rocket Power ook in Nederland te zien (in België vanaf 2003). Het was één van de populairdere tekenfilmseries van Nickelodeon. Zoals vele tekenfilms, is ook deze nagesynchroniseerd en wel door Creative Sounds. In dit artikel staan we weer eens stil bij die geweldig herkenbare stemmen van onze Rocket Power-figuren…

Advertentie

1. Otto Rocket

Otto Rocket, ook wel Rocketboy genoemd, was een elfjarige jongen in de serie. Super sportief en dan vooral gericht op skaten, (ijs)hockey, biken, snowboarden en natuurlijk surfer…

De stem van: Marlies Somers

In werkelijkheid werd Otto Rocket door Marlies Somers (een vrouw!) ingesproken. Een bekende in de Nederlandse stem-wereld. Kijk zelf maar wat zij allemaal deed:

2. Reggie Rocket

Reggie stond bekend als de zus van Otto én als one of the guys.

De stem van: Rosanne Thesing

Rosanne Thesing is de diegene, die de stem van Reggie insprak. Ze heeft in het verleden ook nog enkele andere stemmen gedaan, maar is uiteindelijk het bedrijfsleven ingaan.

Geplaatst door Rosanne Thesing op Zondag 27 december 2015

Advertentie

3. Twister

De beste vriend van Otto, maar niet de allerslimste. Twister was ook degene die vaak filmde als zijn vrienden aan het sporten waren.

De stem van: Anneke Beukman

De stem van Twister werd ingesproken door Anneke Beukman. We kennen deze ervaren stemactrice waarschijnlijk beter in ‘real-life’. Zo speelde ze Nina in de populaire komedieserie SamSam!

4. Sam Dullard

Sam was echt het brein van de groep. Hij was niet de stoerste van de groep en kon niet zo goed sporten als zijn vrienden, maar hij hoorde er wel echt bij.

De stem van: Willem Rebergen

Willem Rebergen sprak de stem van Sam in. Willem is een redelijk multi-talent. Hij is tegenwoordig DJ en producer (en heeft ook in z’n eigen muziek gezongen), maar doet nog steeds de stem in Harry Potter. Hier een leuk fragment uit een eerder interview:

5. Ray (of Raymundo) Rocket

De coole vader van Otto en Reggie. Samen met Tito runde hij een restaurant aan zee en hij heeft een skatewinkel.

De stem van: Jeroen Keers

De stem van Raymundo werd door Jeroen Keers ingesproken. Het kan kloppen, dat deze stem je bekend voorkomt. Jeroen spreekt namelijk vaker stemmen in (o.a. Pokémon, maar ook reclamespots voor bijvoorbeeld banken). Hij kwam laatst persoonlijk in het nieuws door een desastreuze parachute-val, die gelukkig goed afliep…

Advertentie

6. Tito Makani

Dé man die altijd met een gezegde van oude Hawaïanen aan kwam zetten. In elke situatie wist Tito wel raad. Hij was een goede vriend van Ray!

De stem van: Finn Poncin

Tito werd ingesproken door Finn Poncin, ook een bekend stemacteur. Zo was hij niet alleen TIto, maar ook Plankton (uit Spongebob). Hier een leuke video over Finn en het stemacteren:

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!