Deze 20 spullen kon je vroeger gewoon in het huishouden vinden!


In je woonkamer of keuken van vroeger (of die van je opa en oma) stonden vroeger vast veel oude spullen; veel van die spullen zie je bijna nooit meer. Wij hebben een overzicht gemaakt van zaken die zeker vroeger ook in huishoudens van vroeger vinden waren. Welke herken jij nog?

Advertentie

1. Draaitelefoon

De telefoon met een draaischijf was vroeger eigenlijk bij alle mensen in huis wel te vinden. Met de wetenschap van nu, was het eigenlijk maar een onhandig ding…

Via: ZutjeOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

2. Het gordijn

Ook aan het gordijn kon je vaak zien dat je bij oudere mensen binnen was. De gordijnen zagen er vroeger altijd maar ongezellig uit.

3. Zoutpot

De antieke zoutpot was vast ook te vinden in je oude keuken (of die van je grootouders)!

Advertentie

4. Kleedjes

Vroeger lagen er overal kleedjes… Zelf over de tafel en de stoel moest een kleedje of een matje!

.

5. Mattenklopper

Bij een kleedje hoort natuurlijk ook een mattenklopper. Deze werd gebruikt om al het zand weer uit de matten te krijgen.

6. Mantelklok

Een mantelklok heeft vast en zeker vroeger ook bij jouw opa en oma thuis gestaan. De klok moest met de hand opgedraaid worden. Want ze werkte zonder stroom.

Advertentie

7. Koffiemolen

Vroeger was het veel goedkoper om zelf koffie te malen. Daarom had eigenlijk iedereen vroeger wel een koffiemolen. Want wij blijven toch zuinig; als we geld kunnen besparen doen we dat.

log in

reset password

Back to
log in

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link