Alleen echte Disney-fans kunnen Mickey vinden in deze 12 scenes!


Disney, wie is er niet groot mee geworden. We hebben allemaal talloze tekenfilms gezien met allerlei figuren, maar Mickey blijft natuurlijk wel één van de iconen van het bedrijf.

Disney en ‘verborgen’ figuren

Disney vindt het leuk om in andere films bepaalde figuren terug te laten komen. Dit doen ze vaak bijzonder onopvallend en alleen de echt oplettende kijker weet dit te spotten. Soms moet je zelfs de video pauzeren of in slowmotion afspelen om dit te kunnen zien, maar de aandacht voor detail maakt het alleen maar leuker.

Lees ook: 18 dingen uit Disney films die je nog nooit waren opgevallen!

Advertentie

Mickey Mouse

Mickey Mouse kwam in 1928 tot leven, hij wordt dus over een aantal jaar al 100! Eigenlijk is Mickey heel eenvoudig te tekenen en bestaat zijn hoofd uit 3 cirkels. Dit iconische figuur van Disney is de jaren daarna met grote regelmaat teruggekeerd in allerlei vormen. Of het nu films, series, merchandise was, Mickey was altijd aanwezig.

Er zullen ook maar weinig mensen op in Nederland of België zijn die nog nooit van Mickey Mouse hebben gehoord. De bedoeling was oorspronkelijk om het figuur Mortimer Mouse te noemen, maar de vrouw van Disney vond dat te serieus. Vervolgens is er gekozen voor de naam Mickey Mouse en met succes.

Inmiddels zijn we jaren verder en zien we Mickey nog met grote regelmaat voorbij komen. Of het nu in de themaparken is, op tv of op mokken in de lokale supermarkt, Mickey is nog steeds springlevend.

Door Wouter EnglerEigen werk, CC BY-SA 4.0, Link

Musse Pigg en Mikkel Mus

We hebben nog een leuk lijstje voor je gemaakt, waarin we de namen van Mickey Mouse in verschillende landen voor je hebben opgesomd.

 • Deens – Mikkel Mus
 • Duits – Micky Maus
 • Engels – Mickey Mouse
 • Fins – Mikki Hiiri
 • Nederlands – Mickey Mouse
 • Indonesisch – Miki Tikus
 • Italiaans – Topolino
 • Japans – Miki Kuchi
 • Noors – Mikke Mus
 • Pools – Myszka Miki
 • Spaans – El Ratón Mickey
 • Turks – Miki Fare
 • Zweeds – Musse Pigg

Zoek Mickey

Maar als je denkt dat deze vrolijke muis alleen in zijn eigen films te zien was, dan heb je het mis. Mickey Mouse is te zien in veel andere series en films, maar vaak zonder dat je het doorhebt. Daarom hebben we een quiz gemaakt om de echte Disneyfans te onderscheiden van de minder actieve kijkers.

Advertentie

In de Quiz krijg je een aantal scenes te zien uit andere films waar Mickey in enige vorm in voorkomt. Soms als volledig figuur, maar soms ook als een schaduw of alleen zijn karataristieke oren. Kun jij ze allemaal vinden?

Hoeveel Mickey Mouses zag jij?

Hoeveel heb jij er goed gezien? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook: Deze 18 ‘bijzonder intieme’ momenten in tekenfilms heb je als kind helemaal gemist

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!