Deze 12 briljante spellen speelde jij op je Nintendo DS


Via: flickr.com, Sébastien Bertrand, CC

Dolblij was je toen je er achter kwam dat je een Nintendo DS had gekregen. Je was niet meer weg te slaan bij deze spelcomputer en je speelde úren achter elkaar je favoriete spel. Ken jij deze Nintendo-spellen nog?

De Nintendo DS kwam in Europa uit in 2005. Het vernieuwende aan deze draagbare spelcomputer was dat één van de twee schermen touchscreen was. Met een speciale stylus, die je achterin je Nintendo kon opbergen, speelde je verschillende spellen. Van race- tot oppasspelletjes, alles kwam voorbij. Grote kans dat onderstaande spellen jou uren bezig hebben gehouden.

Welke herken jij nog van vroeger? Laat het weten in een reactie onderin! Voor nu: geniet terug van die mooie herinneringen aan de Nintendo DS.

1. MarioKart

Hét spel wat eigenlijk iedereen leuk vond. Je speelde altijd met je favoriete personage en je was elke keer super blij als je weer een nieuw circuit vrij had gespeeld. Je was bloedfanatiek en baalde als je net voor de finish uitgleed over een banaan of geraakt werd door een bom.

Advertentie

2. Cooking Mama

Bij dit spel maakte jij de lekkerste gerechten. Je sneed het vlees, raspte de groentes en volgde alle stappen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Door dit spel had jij echt het gevoel alsof je in het echt net zo goed kon koken.

3. Animal Crossing

Tijdens dit spel leek het wel alsof de tekstballonnetjes nooit ophielden. Je kon geen Engels dus sloeg dit automatisch over. Je richtte het huis dat je had zo mooi mogelijk in en probeerde steeds mooiere spullen te kopen.

4. Nintendogs

Grote kans dat ook jij dit spel had. Je adopteerde bij dit spel een puppy en moest hem dan ook uitlaten, eten geven, wassen en er was een mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden. Het leukste was natuurlijk dat je kon verbinden met de nintendo van je vriend(in) en zo samen kon spelen.

5. Super Mario Bros

Het spel dat de meesten wel kennen. Je speelde als Mario en probeerde zo veel mogelijk muntjes te verzamelen, over schildpadden en paddenstoelen heen te springen en zo het spel door te komen. Het was een simpel spel, maar bleef toch altijd leuk om te spelen.

Advertentie

6. Zoo Tycoon

Dit speelde je als je waarschijnlijk ook fan was van Rollercoaster Tycoon, maar bij dit spel had je geen attractiepark, maar een dierenpark dat je helemaal kon inrichten zoals jij dat wilde.

We zijn er nog niet, lees dus snel verder op de volgende pagina! Wat dacht je van Braintraining? (zie #7)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Silke Nissingh

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!