Social throwback: Hyves is weer terug van weggeweest!


Via: screenshot hyven.nl

Geloof het of niet, maar je kan weer gewoon ‘Hyven’! Door alle commotie rondom Facebook, zijn er in korte tijd enkele nieuwe Nederlandse social networks opgericht. Zo kun je zowaar origineel ‘Hyven’, maar ook Hyvebook klinkt erg hoopgevend!

Alleenheerser Facebook

Niemand had gedacht, dat er ooit aan het monopolie van Facebook getwijfeld zou worden. Door alle negatieve aandacht is dat toch het geval en tegelijkertijd schieten de alternatieven als paddenstoelen uit de grond! Waar de één nog wacht op de genoeg crowdfunding, zijn andere nieuwe spelers al gewoon begonnen! Er is zowaar één nieuw platform, dat het gevoel van het oude Hyves wel erg goed terughaalt; het is een kopie met soortgelijke naam! Hieronder bespreken we 3 meest spraakmakende varianten!

Het is dus de vraag of we binnenkort een omgekeerde versie van dit plaatje gaan zien:

Advertentie

1. ‘Tijd voor Hyves’

Één van de berichten over een comeback van Hyves verscheen vanaf tijdvoorhyves.nl. Hierin roepen de initiatiefnemers op voor een nieuw en ‘sociaal’ social netwerk, waarbij privacy van gegevens hoog in het vaandel staan. Ze spreken nog van Hyves 2.0, maar bekennen ook meteen nog niet de naamrechten in handen te hebben; deze bezit TMG, na de overname van het nostalgische Hyves. Op dit moment is er nog niet meer dan de visie van de oprichters en de mogelijkheid om als crowdfunder hieraan deel te nemen. Met ruim € 1.500 op de teller, kunnen we dus nog niet spreken van een sociaal netwerk…

Via: tijdvoorhyves.nl

2. Hyven…

Een regelrechte kopie van het Hyves zoals we dat kennen is te vinden op hyven.nl. Hyven verschilt van Hyves in de laatste letter, verder lijkt het sprekend. Je kunt er krabbels schrijven en er is zelfs iets grootser terug van weggeweest:

Advertentie

Ook Jan Paparazzi doet zijn intrede in het nieuwe Hyven…

Het is maar de vraag hoe lang dit nieuwe netwerk in de lucht blijft. TMG heeft al enkele eerdere dappere pogingen van Hyves-copycats onderuit gehaald en deze gelijkenissen zijn hier wel erg sterk! Bovendien is de afgelopen dagen al gebleken dat het niet goed zat met de beveiliging van het netwerk (goed oppassen met aanmelden dus)!

UPDATE: inmiddels is de site alweer offline! Geen idee of dit tijdelijk of blijvend is!

3. Hyves + Facebook = Hyvebook!

Er is een andere Nederlandse nieuwkomer, die bewust niet op het oude merk teert, maar wel het oude gevoel (in een modern jasje) oproept. Een mix tussen Hyves en Facebook kun je hyvebook.com dus noemen! Er is nog niet veel bekend over dit Facebook-alternatief, maar het werkt erg gemakkelijk en heeft wat weg van z’n grote blauwe broer… Hopelijk zonder alle privacy-problemen!

Via: screenshot hyvebook.com

Advertentie

Wat brengt de toekomst?

Het is natuurlijk altijd de vraag wat er gaat gebeuren in de wereld der social networks. Gaan we binnenkort allemaal Hyvebooken, elkaar porren op Hyven of blijven we het ‘oude’ Facebook? Dat laatste wordt voor ons ook steeds onzekerder, want Facebook vindt nostalgie blijkbaar niet zo leuk! Evenals alle andere ‘FB-pagina’s’ heeft Facebook het bereik van EnToen.TV sterk ingekort en ontvang jij als volger onze updates vaak niet meer. Ironisch genoeg wel weer veel meer betaalde content van pagina’s die je nooit gevolgd hebt… Zorg dus dat je snel onze nieuwsbrief volgt en blijf op de hoogte van alle nostalgische ‘oudjes’!

Lees ook: 18 redenen waarom Hyves vroeger zo COOL was!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!