Deze 6 snoep artikelen waren vroeger heerlijk, maar nu helaas verdwenen


Via: flickr.com, Alex Belyaev, CC

Als kind (en als volwassenen) kon je er niet genoeg van krijgen: snoep! Toch zijn er in de loop der tijd een aantal heerlijke varianten van snoep verdwenen. We tonen 6 vooraanstaande artikelen…

Jeugdsentiment en nostalgie gaat vaak ook gepaard met de zaken die we vroeger aten. Snoep is daar (zeker als kind) een belangrijk onderdeel van. Helaas zijn de onderstaande 6 artikelen verdwenen uit de schappen. Gelukkig leven ze voort in onze herinneringen! Welke herken jij nog van vroeger? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Kapitein Koek

De ontbijtkoek met witte sterretjes van suiker op de zijkant. Ze waren een ongelooflijk succes vroeger, mede door de gekke Papegaai: Kapitein Koek!

Advertentie

Uiteindelijk is de nostalgische koek van Peijnenburg, vervangen door Sprookjesboom. Hier een nostalgische reclame van Kapitein Koek:

2. Donald Duck kauwgom

Het was een wat zachtere (en mierzoete) kauwgom en natuurlijk in kleine verpakkingen van onze vriend Donald Duck. Vele kinderen waren vroeger dol op dit snoep.

Het allermooiste aan Donald Duck-kauwgom was nog wel het kleine stripje, dat je erbij kreeg! In sommige gevallen was het zelfs een plak-tattoo!

.

3. Chocolade sigaretten

Menig kind speelde hier ‘roken’ mee na. Misschien was dit dan ook de reden dat de EU uiteindelijk besloot, de chocolade sigaretten te verbieden. Jammer, want geliefd waren ze zeker. Vooral rond 5 december in je schoen!

.

Advertentie

Er zijn nog wel chocolade ‘sticks’, die wat weghebben van de oude sigaretten. Hier zijn alle herkenbare elementen gestript, dus gewoon saaie stokjes. Ook die hilarische verpakkingen deden het hem vroeger…

4. Chiclets kauwgom

Een ongelooflijk populair kauwgom-merk, dat mede zo bekend is geworden, doordat het werd uitgedeeld bij tankstations in de jaren ’70. Deze zoete gummetjes waren er eerst alleen in pepermunt-smaak, maar dat veranderde al snel…

Al snel kreeg je ook de gekleurde varianten van de Chiclets:

5. Het Frufoo toetje

Misschien is dit niet officieel snoep, maar menig kind was helemaal verzot op dit aardbeien dessertje. Nu hebben we nog steeds het Surprise-ei, maar vroeger hoorde daar ook het Frufoo toetje bij! Er zat namelijk in het midden van de yoghurt een klein speeltje…

6. Overheerlijk: 3 Musketiers

Er ging bijna niets boven die heerlijke karamel in chocolade. Je zat altijd onder als je een reep 3 Musketiers probeerde soldaat te maken. Zo moeilijk als de reep te eten was, zo lekker was deze…

Gelukkig is er goed nieuwe voor de liefhebbers van de 3 Musketiers. Een gelijkende variant is (vooral internationaal) nog steeds verkrijgbaar, namelijk de Curly Wurly!

.

Advertentie

Welk verdwenen snoep was jouw favoriet?

Welke van het hierboven genoemde verdwenen snoep was jouw favoriet? Of hebben we wellicht iets over het hoofd gezien? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook: Deze 14 nostalgische soorten kauwgom hielden jou vroeger wel zoet!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

9 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Langejan salmiak! En de kapitein koek waren echt mijn favoriet. De choco sigaretten zag ik afgelopen sinterklaas wel nog in de winkel liggen 🤷‍♀️

  2. De Donald Duck kauwgom was heerlijk en die strip tof. Ik mis salmiakballen op een rij in plastic gehuld. Fireballs van vroeger, die waren heet. Het ijsje Prikkebeen, zo lekker. In Engeland had je het ijsje Funny Feet.

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!