De geheimen van SNAKE: zo speelde je het spel uit op je Nokia


Iedereen die vroeger een Nokia had heeft vroeger dit spel wel gedaan. We hebben het over SNAKE! Waarschijnlijk was dit een van de eerste spellen die jij op je mobiel heb gespeeld. In dit artikel leggen wij Snake’s grootste geheim bloot, waaronder hoe je het uitspeelt!

Het spel was vroeger razend populair. Dit alles, terwijl het Snake technisch gezien niet eens heel bijzonder is, helemaal vergeleken met de games of apps die nu op jouw mobiel staan. Met het spel was het de bedoeling om zoveel mogelijk blokjes op te eten met je slang.

Advertentie

Om even in te komen:

Snake in cijfers

Waarschijnlijk was jij zelf vroeger al blij als je meer dan 500 punten haalden, want zelfs dat was al bijna niet te doen. Maar er zijn mensen die verder gingen…

Op ruim 400 miljoen telefoons heeft het spel Snake gestaan. Dit zorgde natuurlijk voor jarenlang speelplezier. Voor Nokia is Snake het meest succesvolle spel dat ze ooit hebben uitgegeven. Door de grote hoeveelheid spelers, zijn er natuurlijk ook de die-hards die tot het uiterste gaan: Snake proberen uit te spelen!

Wist jij dit al?

Het concept van Snake is al veel ouder dan de Nokia-versie en het eerste concept, dat in 1976 (!) verscheen, heette ‘Blockade‘! Daarna groeide de aandacht door een versie op een rekenmachine, ja je hoort het goed… een Texas Instruments. Omdat er geen officiële eigenaar van het spel was, verscheen het spel vaker op verschillende consoles uit die tijd; pas in 1997 op de Nokia 6110 en iets later op de 3110!

Advertentie

Zo speel je Snake uit!

Snake was altijd een heel lastig spel. Maar met de juiste tactiek was het heel makkelijk om een hoge score te krijgen in dit spel. Echter weet niet iedereen deze tactiek. Wij hebben hem daarom opgezocht. Kijk op de volgende pagina hoe je Snake kan uitspelen!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!